Estepona opent nu grootste glijbaan van Spanje in gemeentehuis

door admin
Estepona opent nu grootste glijbaan van Spanje in gemeentehuis

De kortstondige opening van het project leverde een stroom aan video’s en grappen op sociale media op. Mensen die de glijbaan met een helling van 38º hadden genomen, eindigden in luttele seconden beneden met blauwe plekken, kneuzingen en brandwonden van de wrijving (zie ook de video op deze pagina). Nog geen 24 uur na de opening werd de glijbaan weer gesloten.

Glijbaan nu in het nieuwe gemeentehuis

De krant ElDiario.es schreef vorige week dat bijna vier jaar na de rampzalige opening de gemeente de glijbaan opnieuw aan het testen is. De controversiële Estepona-glijbaan is op vrijdag in gebruik genomen en verbindt ditmaal de vijfde en vierde verdieping van het nieuwe gemeentehuis met elkaar. Op die verdiepingen werken circa 200 personen. Deze ambtenaren kunnen nu hun werkdag een boost geven door gebruik te maken van de glijbaan.

Nieuwe attractie niet in bouwplannen

De structuur, waarvan al dagen foto’s en video’s circuleren via WhatsApp-groepen en sociale media, is nog steeds van metaal, maar deze keer gesloten. De glijbaan loopt in een lus totdat deze eindigt op een groen tapijt. Al verschijnt de attractie in de plannen als een soort knoop, het wordt niet beschreven in het basisuitvoeringsproject voor het nieuwe gebouw. Ook is tussen de officiële foto’s van het nieuwe stadhuis geen spoor te bekennen van de glijbaan. 

Estepona als “grapje”

De oppositie heeft kritiek op het nieuwe project. Emma Molina van de PSOE vindt dat de stad wel belangrijker behoeften heeft dan een glijbaan in het gemeentehuis. Bovendien verandert Estepona met dit soort berichten in de media “in iets van een grapje” zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Nieuw duurzaam gebouw

Het nieuwe gemeentehuis is “duurzaam” en kost 13,5 miljoen euro. Het brengt verschillende afdelingen samen die voorheen in andere gebouwen verspreid over het centrum gevestigd waren.

Dit vind je misschien ook leuk