Familiebezoek in Nederland combineren met een fijne kampeervakantie?

door admin
Familiebezoek in Nederland combineren met een fijne kampeervakantie?

Een familiebezoek vanuit Spanje combineren met een kampeervakantie in Nederland kan een goed idee zijn. Helemaal als je kinderen hun neefjes, nichtjes, tantes, ooms en opa’s en oma’s na lange tijd weer zien. Extra leuk is het om gezamenlijk een paar dagen op de camping door te brengen, te barbecueën, spelletjes te spelen, te voetballen, jeu de boules spelen of te tafeltennissen. En als je een camping met een binnen- of buitenzwembad uitkiest, kan iedereen zich ook prima vermaken in het water! 

Leer Nederland beter kennen

Een vakantie in Nederland biedt je bovendien de gelegenheid onbekend Nederland te verkennen. Hoeveel weet je werkelijk over het land waar je vandaan komt? Je hebt vast al wat gereisd, maar er valt altijd iets nieuws te ontdekken en er is altijd wel iets om te leren en om van te genieten in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland maar liefst 21 nationale parken zijn? Erg veel voor zo’n klein land, ter vergelijking: Duitsland heeft er ‘slechts’ 16.

Verbluffend lange kust

Ook is de lengte van de Nederlandse kust verbluffend. Nederland is een compact land, maar heeft liefst 250 kilometer zandstrand. Denk bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden in het noorden en de stranden van Zeeland in het zuiden. De stranden met duinen vormen een populaire bestemming om te kamperen of juist om in een leuk huisje aan het strand te verblijven. Bovendien zijn de Nederlandse duinen adembenemend om een avondje te genieten tijdens een mooie zonsondergang, leuk voor de hele familie! 

Cultuur snuiven in Nederland

In de provincie Drenthe vind je op het gebied van cultuurgeschiedenis verschillende artefacten. Van gletsjergaten uit de ijstijd tot prehistorische grafheuvels en velden. Ga terug in de tijd naar het tijdperk van mammoeten en hunebedden. Een hele andere vakantie krijg je als je een museum in Amsterdam bezoekt. Bekijk de Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum. Slenter door het Stedelijk, het Van Gogh Museum en of het Moco Museum. Die zijn bovendien allemaal te vinden op hetzelfde Museumplein. Over de maritieme cultuur leer je meer in het prachtig gelegen Scheepvaartmuseum. In Body Worlds op het Damrak krijg je op een unieke wijze inzicht in de werking van het menselijk lichaam. Er is genoeg te doen in Nederland, en ook in de buurt van Amsterdam zijn er meer dan genoeg mooie campings te vinden.

Er zijn veel verborgen parels in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een 5 sterren camping binnen Nederland. Die biedt de gelegenheid om nieuwe streken te verkennen buiten de bekende bestemmingen. Gebruik een staycation of vakantie in Nederland vanuit Spanje om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Nederland. Vooral voor jongeren kan dit erg leuk zijn. Blijf je liever in een luxe camping aan het water? Lees dan hier meer over campings aan het water.

Dit vind je misschien ook leuk