FIFA start disciplinair onderzoek naar Rubiales na omstreden kus

door admin
FIFA start disciplinair onderzoek naar Rubiales na omstreden kus

Dat onderzoek volgt op afwijzende houdingen van de regering, alle politieke partijen (met uitzondering van Vox), de vakbonden en de aanklacht van de Professionele Vrouwen Voetbal Liga (Liga F).

De aanleiding voor de commotie is een ongevraagde kus die hij gaf aan speelster Jenni Hermoso tijdens de viering op het veld na de winst van Spanje op Engeland, waarmee het Spaanse vrouwenteam wereldkampioen is geworden. Ook maakte Rubiales obscene gebarenop de tribune in het stadion na de finale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal afgelopen zondag. 

De Disciplinaire Commissie van de FIFA heeft op vrijdag aan Luis Rubiales medegedeeld dat er een dossier tegen hem is geopend vanwege de incidenten die hebben plaatsgevonden, aldus de verklaring.

De organisatie bevestigt via haar Disciplinaire Commissie dat “deze incidenten mogelijk in strijd zijn met de artikelen 13.1 en 13.2 van de Disciplinaire Code van de FIFA”. De FIFA voegde hieraan toe: “De Disciplinaire Commissie van de FIFA zal alleen verdere informatie verstrekken over deze procedures nadat er een definitieve beslissing over is genomen”, aldus de organisator van het Vrouwen Wereldkampioenschap.

De Spaanse voetbalfederatie komt vrijdag samen om te bespreken welke stappen er eventueel genomen gaan worden naar aanleiding van het omstreden gedrag van Rubiales.

Dit vind je misschien ook leuk