Finales van de populaire Kings League in Málaga

door admin
Finales van de populaire Kings League in Málaga

De bijzondere voetbalcompetitie is een initiatief van voormalig stervoetballer Gerard Piqué in samenwerking met de populaire streamer Ibai Llanos. Binnen een jaar hebben deze series van zeven-tegen-zeven voetbalwedstrijden, waarvan de Kings en Queens Cups een onderdeel zijn, de sportwereld op zijn kop gezet. Bovendien hebben ze ook de manier waarop een jonger publiek naar voetbal kijkt en het ervaart drastisch veranderd.

Wat is de Kings League?

De Kings League is een online gestreamde voetbalcompetitie die bestaat uit verschillende toernooien, waaronder de Kings en Queens Cup. Wat deze league uniek maakt, is dat de teams worden geleid door populaire streamers met een massale aanhang, veelal op Youtube en andere sociale netwerken. Het idee is om het voetbal dichter bij de fans te brengen, met name een jonger publiek dat steeds meer geïnteresseerd raakt in de interactieve en online aspecten van sport.

Het evenement in Málaga

De finales van zowel het mannentoernooi als het vrouwentoernooi zullen plaatsvinden in La Rosaleda, het thuisstadion van Malaga CF. Dit betekent dat de geplande Primera RFEF-wedstrijd van dat weekend opnieuw zal moeten worden ingepland. 

De keuze voor Málaga als gaststad werd aangekondigd via een korte video op social media waarin de organisatoren simpelweg zeiden: “Nos vemos en Málaga” (Tot ziens in Málaga).

De organisatoren hadden eerder een peiling gehouden onder de fans om de locatie voor de finales te bepalen. De stad aan de Costa del Sol was de overweldigende favoriet, nadat eerdere finales werden gehouden in het Camp Nou in Barcelona en het Metropolitano Stadium in Madrid.

Eerdere finales

Tijdens de eerste finale van het Kings League-toernooi, gespeeld in maart 2023 in Camp Nou, zaten ruim 90.000 fans op de tribunes en volgden ongeveer 2,2 miljoen mensen het evenement op verschillende sociale netwerken. In die finale werd El Barrio FC kampioen. In de Metropolitano was xBuyer Team het winnende team van de Kings, terwijl het in de Queens PIO FC was.

Kaartverkoop

Kaarten voor het bijwonen van de slotfase van de Kings League in Malaga gaan vanaf 18 september in de verkoop op de officiële website van Kingsleague.pro. Diezelfde dag zal er op sociale netwerken worden gestemd om een ​​format voor de finale te kiezen dat nog niet is vastgesteld. Prijzen voor de slotfase van de Kings and Queens Cup in Malaga zijn nog niet bevestigd. In de vorige editie van Camp Nou varieerden de prijzen van 10 tot 65 euro, terwijl ze in de Metropolitan tussen de 24 en 95 euro lagen.

Dit vind je misschien ook leuk