Foto’s en video’s van storm Gloria in Spaanse media

door admin
Foto's en video's van storm Gloria in Spaanse media

Tot nu toe overleefden 5 mensen het noodweer niet en zijn er nog drie mensen vermist. Op woensdag gelden nog weeralarmen voor 8 Spaanse regio’s. De storm is zo alomtegenwoordig en had zoveel impact in het land dat we hieronder alle beeldverslagen in de verschillende Spaanse media voor je op een rijtje zetten.

Foto’s in El País van onder meer een praktisch onder water verdwenen Ebro-delta; overstromingen in Girona; Een ingestorte brug in Malgrat del Mar; Een ingestorte weg bij de rivier Ter in Barcelona; De volledig ondergelopen boulevard in Valencia; Metershoge golven in de haven van Barcelona; Vastgelopen verkeer in Teruel wegens sneeuw; Zeer hoog waterniveau van rivier Onyar in Girona; Rivier van schuim in Tossa del Mar; Problemen met gestegen zee in Dénia; Spectaculair hoge golven voor kust Barcelona; Ravage op boulevard van Jávea; Golven die de Cercanías-trein in Maresme bijna overspoelen; Hoe de zee woningen aan Playa de les Marines binnenstroomt in Dénia. 

20Minutos heeft een fotogalerij met onder meer een foto van een man in Yecla (Murcia) die met een tractor probeert de weg naar zijn huis sneeuwvrij te maken; Een man die vlucht voor het water op de boulevard van Almernara in Castellón; Ondergelopen landbouwgebied in Pina op Mallorca; Sneeuw in Murcia tegen grens met Albacete; Ravage door wind in Xábia; Zeegolven die een industrieterrein in Serrallo overspoelen; Een mooie regenboog in Benidorm; Sneeuw rond vuurtoren op Menorca; 

Via deze link in El Periodico (Catalonië) zie je beelden van de effecten van Gloria in Catalonië en Valencia met onder meer: Overstroomd dorp Llancá, waaghalzerige ramptoeristen die de foto’s en video’s maken die we mogelijk via de links op deze pagina kunnen zien; Sneeuw in Castellón, geruïneerde huizen langs kust; Een verzameling kapotgewaaide paraplu’s; Een ongekend ruige zee bij Barcelona; Omgewaaide palmbomen; Kinderen die een sneeuwpop maken in Batea; 

De fotogalerij van Elcomercio.es toont verschillende beelden van sneeuw, overstromingen en puinhopen, maar vermeldt helaas nergens bij waar de foto’s zijn genomen. 

Menorcaaldia laat zien hoe ruig de zee de afgelopen dagen rond het eiland was en dat levert zeer indrukwekkende en soms ook beangstigende plaatjes op.

Las Provincias (regio Valencia) zette de meest schokkende video’s op een rijtje. Zo zie je de schade die Dénia heeft opgelopen; sneeuw in Vallibona; De bijna verstroming van stuwmeer van Bellús; Hoe de storm door Alberic raast; Dode vissen op strand van El Perellonet; Overstromingen in Tavernes en El Perello; Hagel in Bétera; Overstroming rivier Júcar in Alberic; Stortregen in Pobla de Vallbona; Redding van een man in Albufera; Ontruiming van buurt in Ontinyent door overstroming van rivier Clariano; Hoe het strand van San Antonio in Cullera er nu uitziet; Verzakking van een weg in La Cala del Moraig (Benitatchell)

Mallorcadiario heeft foto’s en video’s verzameld van de effecten van het noodweer op de Balearen. La Verdad deed hetzelfde voor de regio Murcia. Diario de Navarra idem voor Navarra. maar hier vooral veel sneeuw; Diario Sur toont foto’s van heel Spanje.

Tot slot nog een artikel over waar in Spanje de hoogste golven zijn geregistreerd de afgelopen dagen. Hier vast een hint: de hoogste golf was er een in op Menorca van 15 meter

Dit vind je misschien ook leuk