Fuengirola viert internationale gemeenschap: 28e Feria de los Países

door admin
feria de los pueblos

Van woensdag 1 mei tot en met zondag 5 mei viert Fuengirola de 28ste editie van de Feria Internacional de los Países (Internationale Landenbeurs), voorheen bekend als de Feria de los Pueblos. Deze kleurrijke viering van wereldwijde culturen start met een grootse parade van folkloristische groepen die op de openingsdag vanaf 11:30 uur door de straten van Fuengirola trekken.

Dit jaar houdt de organisatie rekening met de omwonenden van het evenemententerrein (recinto ferial). De muziek stopt op woensdag, donderdag en zondag om 2 uur ’s nachts, terwijl de feesttenten (casetas) pas om 4 uur dicht gaan. Dat betekent dat iedereen dagelijks van 13 uur tot 4 uur ’s nachts uitgebreid de tijd heeft om te proeven van de internationale sferen.

Culinaire en culturele ontdekkingsreis

Deze 28e editie van de Feria de los Países verwelkomt 33 verschillende landen in haar feestruimtes. Hieronder Brazilië, India, de Dominicaanse Republiek, Ierland, Finland, Groot-Brittannië, België, Hawaï, Spanje en vele andere. De beurs biedt stands van 33 verschillende naties, waaronder Brazilië, India, de Dominicaanse Republiek, Ierland, Groot-Brittannië, Hawaï, Spanje, en vele andere.

De Feria de los Países is net als een ‘gewone’ feria: veel feest, muziek, eten, drinken en natuurlijk de kermis, maar dan met een dominant folkloristisch en zeer kleurrijk ogend tintje.  Naast feest voor jong en oud heb je er de gelegenheid om Havaianas-slippers uit Brazilië te kopen en te genieten van een capoeira-voorstelling in de Braziliaanse caseta, kunt proeven van een Argentijnse ‘asada’, je te goed kunt doen aan mierzoete Marokkaanse ‘dulces’, Belgisch bier, Mexicaanse enchillada’s of de lekkerste mojitos.

Met deze landenbeurs viert Fuengirola het feit dat deze badplaats aan de Costa del Sol een mengelmoes van nationaliteiten is. Er staan liefst 142 nationaliteiten geregistreerd. Na Spanjaarden worden de grootste groepen gevormd door Britten, Finnen, Marokkanen, Zweden en Italianen. Ook wonen er veel Nederlanders en Belgen.

Programma

De beurs biedt een continue stroom van activiteiten met dagelijkse openingen van de Feria Internacional de Muestras “FIM” om 12:00 uur en sluitingen van de casetas om 4:00 uur, met uitzondering van de eerder genoemde dagen dat de muziek eerder uitgaat. De diversiteit van de evenementen weerspiegelt de rijke culturele achtergronden van de deelnemende landen. Voor meer informatie over het programma en de deelnemende landen kan men terecht op de officiële website van de FIP Fuengirola.

Dit vind je misschien ook leuk