Gemeente bezorgd of Feria in Sevilla wel door kan gaan

door admin
Gemeente bezorgd of Feria in Sevilla wel door kan gaan

Anderhalve maand voor de start van het grootste evenement van het jaar in de Andalusische stad Sevilla, groeit de bezorgdheid of het feest wel door kan gaan. De Feria van Sevilla staat dit jaar gepland voor 23 tot en met 29 april.

De bezorgdheid richt zich op het gebrek aan gekwalificeerde arbeidskrachten om alle voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Het gaat om taken als de installatie van de feesttenten, de ‘casetas’ en de montage van de verlichting voor de klassieke ‘alumbrao’. 

La Sextra schrijft dat de gemeente vreest de boel niet op tijd gereed te hebben. Daarom hebben de autoriteiten ervoor gekozen om de werktijden aan te passen van de arbeidskrachten die wel te vinden zijn. In plaats van 8 uur per dag moeten zij nu minstens 10 uur per dag werken om alles gereed te maken voor de openingsceremonie van het grootse evenement dat is uitgeroepen tot Festival van Internationaal Toeristisch Belang.

Jaarlijks wordt de Feria de Abril de Sevilla bijgewoond door meer dan een half miljoen mensen. Dit jaar verwacht de gemeente bovendien veel Duitse toeristen, aangezien het beroemde stadsfeest grote belangstelling heeft gewekt in Duitsland op diverse toeristenbeurzen. 

“Elke dag zijn er minder arbeidskrachten beschikbaar voor de meer specifieke taken die voorbereiding behoeven”, legt José Ramón Hipólito uit in El Periodico de España. Hij is voorzitter van de Association of Fair Booth Builders and Installers (ASMICF). Volgens Hipólito zijn er momenteel maar weinig ervaren vakmensen werkloos. Anderen willen liever hun vaste baan niet opgeven om slechts drie maanden te werken voor de Feria. 

Feria in Sevilla 

De Feria de Abril (aprilbeurs) is een van de meest populaire en traditionele feesten in Spanje. Het festival vindt plaats in de stad Sevilla, meestal twee weken na Pasen, en duurt zes dagen. De oorsprong van de Feria de Abril gaat terug tot de 19e eeuw toen het begon als een veemarkt. In de loop van de tijd is het uitgegroeid tot een kleurrijke en levendige viering van de Andalusische cultuur, met traditionele muziek, dans, eten en drinken.

Tijdens de Feria komt de stad tot leven met feestelijk verlichte tenten, “casetas” genaamd, op het feria-terrein langs de oevers van de rivier de Guadalquivir. Deze caseta’s zijn eigendom van lokale families, organisaties en bedrijven en zijn versierd met lantaarns, bloemen en andere decoratieve voorwerpen. De Sevillanos dossen zich traditioneel en feestelijk uit en rijden voor de gelegenheid rond in traditionele paardenkoetsen.

Dit vind je misschien ook leuk