Gevaarlijke crimineel gearresteerd voor martelen van twee personen in Alicante

door admin
Gevaarlijke crimineel gearresteerd voor martelen van twee personen in Alicante

De voortvluchtige maakte deel uit van een criminele organisatie die zich bezighield met drugshandel. De bende was berucht om het gebruik van extreem geweld om informatie te verkrijgen of om overvallen uit te voeren op andere criminele organisaties.

De misdaden waarvoor hij gezocht werd, vonden plaats in april 2022. Samen met andere leden van de criminele groep onderwierp hij twee personen aan marteling. Hierbij werden ze gebrand met aanstekers en verwond met een boor, in een poging om informatie te verkrijgen over verschillende leden van een rivaliserende organisatie. Dankzij de SIRENE Office en vakkundig politiewerk kon hij op een strand in Dénia worden gearresteerd.

Het onderzoek

In april 2022 was de voortvluchtige in een Duitse stad in Brandenburg met andere leden van dezelfde criminele organisatie. De bende hield zich bezig met drugshandel en het uitvoeren van overvallen op andere criminele groepen. Via een tussenpersoon regelden ze een ontmoeting met een van de twee slachtoffers, die op dat moment minderjarig was. Ze ontmoetten haar op een speelplaats in de stad. Bij aankomst dwongen ze haar in een auto te stappen en vervoerden haar naar een appartement dat onder controle stond van leden van de organisatie. Daar werd ze onderworpen aan ernstige martelingen om informatie te verkrijgen over verschillende leden van een rivaliserende organisatie.

Extreem geweld

Het slachtoffer werd mishandeld met aanstekers en sigaretten, verwond aan haar vingers met behulp van tangen en de criminelen takelden haar ook toe met een boor. Het slachtoffer weigerde informatie te verstrekken. De daders gebruikten haar mobiele telefoon en deden zich als haar voor om een van hun doelen te contacteren. Zo wisten ze de woning van het doelwit te bereiken en binnen te dringen. Met dezelfde brutale martelmethoden eisten ze een hoeveelheid MDMA. Toen de slachtoffers die niet konden leveren, brachten ze hen over naar een safehouse waar ze door extreem geweld een aanzienlijke som geld konden verkrijgen.

Gearresteerd in Denia

De voortvluchtige, al langer bekend vanwege zijn extreme gewelddadigheid, had een potentiële gevangenisstraf van maximaal 15 jaar boven zijn hoofd hangen, waarvoor hij op de vlucht was. Dankzij grondige politieonderzoeken kon hij eind vorige maand worden gelokaliseerd in Dénia. 

Lees ook: Vijfde meestgezochte crimineel van Spanje geeft zich over in Madrid

Dit vind je misschien ook leuk