Goedkope treinroutes van Ouigo door Spanje uitgebreid

door admin
Goedkope treinroutes van Ouigo door Spanje uitgebreid

Het goedkope netwerk van treinen van het bedrijf Ouigo van de SNCF breidt zijn treinroutes binnen Spanje uit. Het netwerk is populair gebleken in Spanje sinds de lancering van de lijn Barcelona-Madrid.

Na de introductie van deze dienst tussen Barcelona en Madrid, gaat SNCF ook haar Spaanse Ouigo-netwerk uitbreiden. Sinds de start van de lijn in mei 2021 hebben tot nu toe 500.000 passagiers Ouigo gebruikt.

Toekomstige uitbreiding van treinroutes

In het voorjaar van 2022 wordt de bestaande lijn uitgebreid naar Valencia en Alicante en vanaf 2023 volgen de Andalusische bestemmingen Sevilla, Malaga en Cordoba.

Het aantal treinwagons dat op het netwerk rijdt, stijgt van 38 naar 50, waarbij de nieuwe wagons extra passagiers kunnen vervoeren. Bestaande rijtuigen worden gerenoveerd met nieuwe  stoelen en stopcontacten voor elke passagier. Tussen 2025-2027 komen in de treinen ook plaatsen voor fietsen.

Renfe-wijzigingen

Het Spaanse spoorwegbedrijf Renfe introduceert eind dit jaar vijf dagelijkse retourtreinen tussen Lyon en Marseille. 

Dit jaar, in juli, heeft Renfe wijzigingen aangebracht in haar Spaanse tarieven en klassen op hun langeafstandstreinen. Daarnaast zijn ook de voorwaarden veranderd met Turista & Preferente die plaats maakt voor Standard & Comfort klasse.

Standaard & Comfortklasse

Standaard is 2e klas (Estándar) voorheen Turista. De zitplaatsen zijn 2 aan 2 verdeeld over de breedte van de wagon. 

Comfort is 1e klas (Confort) voorheen Turista Plus of Preferente. Zitplaatsen normaal gesproken 2+1 over de breedte van de wagon.

Op de hogesnelheidstreinen van AVE- en EuroMed-treinen is er een premium 1e klas service. Dit is inclusief maaltijd en wijn geserveerd op de zitplaats.

Básico, Elige & Premium tarieven

Básico (Basic)- is het goedkoopste tarief, alleen voor reizen in de Standard-klasse. Deze tickets zijn niet-restitueerbaar en niet-wijzigbaar, tenzij je daarvoor een flinke extra vergoeding betaalt.

Elige (Keuze) is een semi-flexibel tarief. Je kunt kiezen tussen Elige voor een 2e klas stoel of voor een hogere prijs, Elige Confort voor een 1e klas stoel. Elige & Elige Confort-tickets kunnen tegen betaling worden gerestitueerd en gewijzigd.

Premium is het meest flexibele tarief. Hiervoor krijg je een 1e klas Comfort stoel en toegang tot Sala Club lounges op grote stations. Verwisselbaar zonder enige vergoeding, terugbetaalbaar voor een minimale vergoeding.

Renfe-samenwerking met Fundela

Ander nieuws: op vrijdag kondigde Renfe de voortzetting van de samenwerking met Fundela aan. Via het bedrijf Renfe Viajeros werd en samenwerkingsovereenkomst met de Stichting tot bevordering van onderzoek naar amyotrofische laterale sclerose (Fundela) getekend. Dit zal de treinmobiliteit voor patiënten en begeleiders van de Stichting vergemakkelijken.

Dit vind je misschien ook leuk