Gratis activiteiten om de Dag van de Musea in jouw Spaanse stad te vieren

door admin
Gratis activiteiten om de Dag van de Musea in jouw Spaanse stad te vieren

Sinds 1977 organiseert en promoot het Internationale Comité van Musea (ICOM) deze jaarlijkse viering, bedoeld om het wereldwijde culturele en natuurlijke erfgoed te onderzoeken, te bewaren, te koesteren en aan de samenleving over te dragen. Elk jaar staat er een ander thema centraal, en dit jaar focust de Dag van de Musea op duurzaamheid en welzijn.

Gratis toegang in Madrid

Steden in het hele land hebben zich vol overgave op deze viering gestort. Ze willen benadrukken hoe waardevol de musea zijn die ze onder hun hoede hebben. In Madrid bijvoorbeeld, kun je genieten van gratis toegang tot het Archeologisch Museum, het Prado en het Cerralbo. Andere hoogtepunten zijn rondleidingen in het Sorolla Museum en een open dag in het Thyssen-Bornemisza Museum.

Lees ook: Alles over de nieuwe toeristenkaart in Madrid

Andalusië

Sevilla voegt zich bij de festiviteiten met gratis activiteiten in het Andalusisch Centrum voor Hedendaagse Kunst en het Museum voor Schone Kunsten. Bezoekers van Malaga kunnen genieten van open dagen in het Carmen Thyssen Malaga en het Pompidou Malaga, terwijl het Picasso Museum gratis toegang en rondleidingen biedt.

Zelfs in kleinere steden zoals Soria kunnen bewoners en bezoekers deelnemen aan de festiviteiten. Hier zal bijvoorbeeld een concert van sacrale muziek plaatsvinden in het Numantino Museum.

Museumnacht

Het feest gaat in veel gevallen door tot in de late uurtjes, met nachtelijke openingen van verschillende nationale musea, zoals het Nationaal Museum van Beeldhouwkunst in Valladolid en het Nationaal Museum van Romeinse Kunst in Mérida. Er zijn zelfs kinderworkshops en een nachtelijke “escape room” georganiseerd door het Nationaal Museum van Onderwater Archeologie ARQVA in Cartagena.

Vier de kunst

Kortom, elke Spaanse stad, groot of klein, viert vandaag het culturele erfgoed van het land. Elk museum opent niet alleen gratis haar deuren, maar biedt ook tal van activiteiten, lezingen, rondleidingen en ervaringen om deze Dag van de Musea te markeren. En dit jaar doen ze dat met een bijzondere focus op duurzaamheid. Het is een dag om kunst te vieren en te genieten van al het moois dat musea te bieden hebben. 

Lees ook: Een kijkje achter de schermen bij Pixar in Barcelona

Dit vind je misschien ook leuk