Gratis naar de mooiste historische locaties in Spaanse werelderfgoedsteden

door admin
Gratis naar de mooiste historische locaties in Spaanse werelderfgoedsteden

Niet alleen kun je talloze monumenten en musea bezoeken in steden zoals Ávila, Baeza, Cáceres of Córdoba, ook staan er vele rondleidingen en buitenactiviteiten op het programma. Het gaat hier niet om een standaard museumbezoek. Deze steden veranderen voor één nacht in levende geschiedenisboeken en openluchtmusea.

Cultuur en geschiedenis voor iedereen toegankelijk

Het doel van de organisatie van La Noche del Patrimonio is het zo toegankelijk mogelijk maken van cultuur en geschiedenis voor zowel inwoners als toeristen. Daarom is de toegang tot alle locaties gratis. En daarmee stopt het niet. Gidsen leiden je rond en bieden je achtergrondinformatie die je in geen enkel boek vindt. 

Zeer divers programma

Van flamencodansers op de pleinen van Sevilla tot middeleeuwse steegjes in Toledo die door straattheater tot leven komen. Kunstinstallaties verrijzen naast eeuwenoude kathedralen. Muzikanten vullen de schemering met melodieën die de steden met de eeuwenoude monumenten doen opleven. 

Deelnemende steden halen alles uit de kast

Steden zoals Barcelona, Granada en Salamanca laten zich van hun beste kant zien. In Barcelona kun je je laven aan een magische licht- en geluidsshow bij de fontein van Montjuïc. In Granada verandert het Alhambra door speciale verlichting in een sprookjesachtig decor. Salamanca organiseert een openlucht filmvoorstelling tegen de achtergrond van de oude universiteitsgebouwen.

Ook Alcalá de Henares, Cuenca, Ibiza/ Eivissa, Mérida, San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo en Úbeda hebben verschillende culturele activiteiten op het programma staan. Klik hier voor meer informatie.

Lokale en internationale aandacht

Dit evenement trekt niet alleen lokale inwoners. Toeristen uit heel de wereld staan al te popelen. Hotels en restaurants bereiden zich voor op een drukke avond. De media staan klaar om overal verslag van te doen. Klik hier voor ‘La Noche del Patrimonio’ een moment van eenheid en reflectie. Het toont aan hoe cultuur mensen kan samenbrengen, ongeacht afkomst of overtuiging.

Enorme economische impuls

Naast de culturele rijkdom biedt het evenement een economische impuls voor de participerende steden. Lokale bedrijven en straatverkopers zien hun omzet stijgen. Het evenement genereert werkgelegenheid en zet Spanje nog steviger op de internationale kaart als culturele hotspot.

Dit vind je misschien ook leuk