Dit initiatief is een aanvulling op de 8 miljoen euro die in 2021 is toegekend om Astún en Candanchú met elkaar te verbinden. Het zal de Aragonese Pyreneeën positioneren als een van de grootste skigebieden ter wereld.
Bekijk ook: Spanje krijgt een van de grootste skigebieden ter wereld
“Het is wat vandaag de dag belangrijk is voor het concurrentievermogen, het aantal kilometers skigebied en een minimale tijd om in verschillende stations te kunnen komen en verschillende valleien te kunnen bezoeken”, zei de president van Grupo Aramón, Marta Gastón. Met het project is er bijna 300 kilometer aan piste met elkaar verbonden. Daarmee zouden de Pyreneeën op de 11e plaats komen in de ranglijst van de grootste stations ter wereld. Dat werd ook bevestigd door ministerAramón van Economische Zaken van de regering van Aragón.
De publiek-private kapitaalgroep die vier stations in de gemeenschap beheert, verdedigt dat het verbindingsproject een kans is voor bedrijven in de sector en “voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de valleien en haar inwoners”.
Volgens Toerisme van Aragon “is de klant van de resorts in het gebied voornamelijk nationaal”, met amper 6 procent van de skiërs die afkomstig zijn uit andere landen. Deze gegevens contrasteren sterk met die van de Catalaanse Pyreneeën, waar 30% van de skiërs in Baqueira Beret (Lleida) buitenlanders zijn.
Aantrekken van internationale bezoekers
De bedoeling van de bevoegde administraties is om internationale bezoekers aan te trekken en touroperators te overtuigen van het potentieel van de pistes, die met de hervormingen een terrein zouden hebben dat vergelijkbaar is met dat van Andorra. Al moeten de meteorologische omstandigheden wel mee blijven werken. Dit seizoen waren er al verschillende periodes met te weinig sneeuw en het skiseizoen wordt elk jaar korter.
Lees ook: Onzekere toekomst voor skigebieden in de Pyreneeën door klimaatverandering