Spanje krijgt een van de grootste skigebieden ter wereld

door admin
Spanje krijgt een van de grootste skigebieden ter wereld

Dit initiatief komt bij een eerdere investering van 8 miljoen euro die in 2021 is toegekend om de skistations Astún en Candanchú met elkaar te verbinden. “Het is wat vandaag het concurrentievermogen van skigebieden kenmerkt, de kilometers skigebied en een minimale tijd om in verschillende skistations te kunnen zijn en verschillende valleien te kunnen bezoeken”, zei Marta Gastón, de president van Grupo Aramón. Deze publiek-private groep beheert vier skistations in de Aragonese Pyreneeën.

Samen bijna 300 kilometer piste

Als het nieuwe project gereed is omvatten de Aragonese skistations samen bijna 300 kilometer aan piste. Daarmee zou de Pyreneeën op de 11 plaats komen in de ranglijst van grootste stations ter wereld. Dat werd eveneens bevestigd door de minister van Economie van de deelregering van Aragon.

Bekijk ook: Spaanse Pyreneeën, sneeuwfun tot begin april

De groep Aramón verdedigt dat het verbindingsproject een kans is voor bedrijven in de sector en “voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de valleien en de regionale economie”.

Aantrekken van meer buitenlandse wintersporters

Volgens het algemene directoraat van toerisme van Aragon is “de klant van de resorts in het gebied voornamelijk nationaal”. Skiërs uit het buitenland vormen gemiddels amper 6% van het totaal. Deze gegevens staan in schril contrast met die van de Catalaanse Pyreneeën, waar 30% van de skiërs in Baqueira Beret (Lerida) afkomstig is uit het buitenland.

Bekijk ook: Wintersport in Spanje is leuk!

De bedoeling van de bevoegde administraties is om internationale bezoekers aan te trekken en touroperators te overtuigen van het potentieel van de pistes. Met de geplande hervormingen zouden die een oppervlakte hebben dat vergelijkbaar is met dat van Andorra. 

Dit vind je misschien ook leuk