Groen Spanje verenigt zich om duurzame toeristische ervaringen te bieden

door admin
Groen Spanje verenigt zich om duurzame toeristische ervaringen te bieden

Om toeristen betere duurzame ervaringen te kunnen bieden, hebben vier Noord-Spaanse regio's de handen ineengeslagen. Met een budget van ruim 900.000 euro willen zij de grootste 'ecotoeristische corridor van Europa' openen.

Het gaat om de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Zij willen hun beschermde natuurgebieden aan elkaar koppelen en daar nieuwe toeristische ervaringen creëren. Dat moet gebeuren in nauwe samenwerking met lokale toeristische bedrijven.

Steun landelijke regering

Het project heeft als naam ‘Ecotouristische Corridor van Groen Spanje’ en wordt ook gesteund door de Spaanse regering in de vorm van een “historsiche” staatsbijdrage die 98 procent dekt van het totale budget. Het geld is afkomstig van het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme. 

Waar gaat het geld heen?

Het project, voor een totale investering van 938.073 euro, loopt tot december 2023. Met dit geld kunnen de regio’s duurzame toeristische ervaringen aanbieden in de beschermde natuurgebieden van Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Eveneens zullen er producten en diensten mee worden ontworpen en gecreëerd op basis van groene en duurzame modellen.

Dit project zal als directe begunstigden meer dan 10 verenigingen en 250 toeristische bedrijven hebben, gevestigd in beschermde natuurgebieden van 16 bestemmingen in de vier gemeenschappen van Groen Spanje. Die kunnen deelnemen aan opleidingstrajecten, certificering in ecotoerisme en aan de subsidies voor verschillende toeristische promoties en acties die in de loop van het jaar 2023 zullen worden ontwikkeld.

Dit project, waaraan de Spaanse Vereniging voor Ecotoerisme deelneemt, geeft een nieuwe impuls aan de autonome gemeenschappen van Groen Spanje. Die hebben bovendien hun betrokkenheid bij het project versterkt door in 2022 hun promotionele investeringen te verdubbelen in vergelijking met voorgaande jaren. 

Groen Spanje

Groen Spanje is het territoriale merk dat in 1989 werd gelanceerd door Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië, met de steun van Turespaña. Het doel is om de Cantabrische kust te positioneren als een alternatieve toeristische bestemming op de internationale markt, het merkimago te versterken en zichzelf te promoten als een unieke bestemming. Groen Spanje is een nationale leider wat betreft natuurbestemmingen met liefst 14 UNESCO-biosfeerreservaten, 25 natuurparken, bijna 2.000 kilometer kustlijn en 2.800 landelijke accommodaties.

Dit vind je misschien ook leuk