Grootschalige politieactie tegen vales cannabisclubs in Benidorm

door admin
Grootschalige politieactie tegen vales cannabisclubs in Benidorm

Meer dan 22 kilogram marihuana, bijna vijf kilogram hasj en 174 voorgedraaide joints werden in beslag genomen, met een totale straatwaarde van meer dan €177.000. De Spaanse nationale politie kwam de illegale activiteiten op het spoor na meldingen dat er in de stad openlijk drugs werden verkocht. De zogenaamde cannabisclubs opereerden onder het mom van legale CBD-verkooppunten (cannabidiol), terwijl ze in feite verdovende middelen verkochten die niet conform de huidige wetgeving waren.

De wet staat de verkoop van CBD-producten toe zolang deze minder dan 0,2 tot 0,3% THC (tetrahydrocannabinol) bevatten, het psychoactieve bestanddeel van cannabis. Deze clubs beweerden dat de cannabis die zij verkochten alleen voor decoratieve of industriële doeleinden, zoals de productie van olie of textiel, werd gebruikt. De werkelijkheid was echter anders: de clubs verkochten cannabis met aanzienlijk hogere THC-niveaus dan wettelijk toegestaan.

Inval in zes zaken verspreid door Benidorm

De politie had de clubs al enige tijd in het vizier en zag een constante stroom van klanten die de locaties binnen enkele minuten weer verlieten, wat erop wees dat ze er kwamen om drugs te kopen en niet om ze ter plaatse te gebruiken. Na het verkrijgen van een gerechtelijk bevel werden zes zaken doorzocht, gelegen in het gebied van Playa de Levante en de jachthaven van Benidorm.

Aantrekkelijke presentatie van de drugs

Tijdens de invallen viel het de agenten op hoe de drugs op bijna gourmet-achtige wijze werden gepresenteerd in de illegale verkooppunten. De drugs werden uitgestald in glazen urnen en draaiende displays om ze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

De elf gearresteerden zijn van Spaanse, Argentijnse en Oekraïense nationaliteit. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen, aangezien het onderzoek nog gaande is.

Lees ook: Steun in Spaans parlement voor regulering medicinale cannabis

Dit vind je misschien ook leuk