Grote brand in Benidorm mogelijk aangestoken

door admin
Grote brand in Benidorm mogelijk aangestoken

Een spectaculaire brand die dinsdagmiddag woedde in de wijk Armanello in de Spaanse badplaats Benidorm deed alle alarmbellen afgaan. De mogelijk opzettelijk aangestoken brand en bijkomende rook waren in de wijde omtrek te zien.

De wijk Armanello ligt dichtbij de locatie waar de beroemdste nachtclubs van de stad zijn gevestigd. Vanaf 15.43 uur is de brandweer begonnen met het bluswerk. Het was een moeilijk karwei omdat de vlammen behoorlijk gewelddadig om zich heen grepen. Volgens bronnen bij de brandweer begon de brand in de buurt van de markt. Pas in de avond was het vuur onder controle.

Het grootste probleem werd gevormd door de verschillende braakliggende percelen in het gebied met opgehoopt huisvuil dat als brandstof diende. In de buurt zijn ook veel krakers die licht van straatlantaarns aftappen en waarbij soms kortsluiting plaatsvindt. Gelukkig zijn er geen doden of gewonden te betreuren. 

De brand, die vanuit alle delen van de stad te zien was, heeft heel Benidorm in staat van paraatheid gebracht. Het is ook niet de eerste brand die in het gebied is uitgebroken. 

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting 

De politie is na het identificeren van verschillende brandhaarden een onderzoek gestart naar de mogelijk opzettelijke brand. De burgemeester van Benidorm, Toni Pérez, benadrukte dat ondanks dat de brand opvallend hevig was “er geen persoonlijk letsel is opgetreden en dat de omliggende huizen niet zijn beschadigd”. Hij prees ook de snelle reactie van de hulpdiensten. “De getroffen mensen konden zelfstandig het gebied verlaten en er hoefde geen massale evacuatie te worden uitgevoerd”, voegde hij eraan toe.

Vijftig omwonenden opgevangen

Het Rode Kruis heeft in de nacht van de brand vijftig omwonenden tijdelijke opvang geboden. “In samenwerking met het Rode Kruis hebben we een zorgcentrum opgezet in de Carrer de Pilota del Palau D’Esports voor de getroffen personen”, zei Pérez. De Vereniging voor de Bescherming van Dieren en Planten zorgde voor de huisdieren die de getroffen personen vergezelden.

Hoewel de brand dinsdag om 20:46 uur onder controle werd verklaard, bleven er woensdagochtend nog veel hotspots. Daarom bleven drie brandweerlieden ter plaatse om mogelijke nieuwe uitbraken te voorkomen. Pérez bevestigde ook dat het verkeer “weer normaal functioneert”. Het blijft echter afwachten wat er uit het onderzoek naar de oorzaak van de brand komt. 

Lees ook: Brand in Benidorm: één zwaargewonde en hele flat ontruimd

Dit vind je misschien ook leuk