Grote voedselinzamelingsactie in Spanje op 22, 23 en 24 november

door admin
Grote voedselinzamelingsactie in Spanje op 22, 23 en 24 november

Dit is een grote inzameling van houdbare voedingsmiddelen, zodat mensen zonder inkomsten tijdens de feestdagen ook te eten hebben. In heel Spanje worden in supermarkten grote containers bij de ingang geplaatst waar mensen houdbare producten zoals rijst, bonen, linzen, meel, melk, pasta, sappen, melk, thee, olie koffie, babyvoeding en koekjes in kunnen doneren.

Dit jaar vindt de Gran Recogida plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november. Vrijwel alle voedselbanken in Spanje doen mee en hetzelfde geldt voor de meeste supermarkten waaronder Lidl, Mercadona, El Corte Inglés en Supersol. De zevende Gran Recogida wordt georganiseerd door de Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL). Hier zijn 55 voedselbanken verspreid over Spanje aangesloten. In Alicante is dat Mercalicante, aan de Costa del Sol is dat Bancosol, op de Balearen is dat Banco de Alimentos de Baleares, in Barcelona is dat Banc dels Aliments, in Madrid is dat Banco de Alimentos de Madrid. Klik hier voor Sevilla, Gran Canaria, Tenerife en Valencia.

Het gaat net als andere jaren niet alleen om individuele vrijwilligers die de actie steunen, maar ook veel instellingen doen mee zoals universiteiten, scholen, gemeentes en distributiebedrijven.

In 2018 is meer dan 21 miljoen kilo aan niet-bederfelijke levensmiddelen ingezameld. Dit kwam overeen met de opbrengst van eerdere edities, behalve dat er vorig jaar meer producten met een hogere voedingswaarde zijn gedoneerd, zo meldt FESBAL, de federatie van Spaanse voedselbanken op de website. 

Dit vind je misschien ook leuk