Hackers van ziekenhuis in Barcelona dreigen gevoelige gegevens te publiceren

door admin
Hackers van ziekenhuis in Barcelona dreigen gevoelige gegevens te publiceren

In ruil voor 4,5 miljoen dollar uitgekeerd in moeilijker te traceren cryptocurrency beloofden de hacakers de systemen weer vrij te geven en geen privacygevoelige gegevens te verspreiden. Het eerste gevolg van deze aanval was de annulering van de hulpdiensten, het laboratorium en de apotheek van het centrum. Het regiobestuur gaf direct aan ‘geen cent’ te betalen.

Publiceren van gevoelige gegevens

De cyberaanvallers van Hospital Clínic dreigen nu, weken later, met het publiceren van gegevens over patiënten met infectieziekten en het gebruik van experimentele medicijnen voor ouderen. Bovendien wijzen ze ook op de directie van het ziekenhuis en beschuldigen deze van ‘het verwaarlozen van persoonlijke gegevens’. Dat heeft Ransom House, de organisatie waartoe de hackers behoren, laten weten in een verklaring aan enkele media. Dat doen de hackers als reactie op het blokkeren van de “toegang tot gegevens” door de Mossos d’Esquadra van de op internet, (deep web) gepubliceerde cyberaanval.

Lees ook: Russische cyberaanval legt grootste Spaanse onderzoeksbureau plat

“Verontrustende” veranderingen

De criminelen wijzen er volgens La Sexta op dat er de komende dagen “verschillende veranderingen” zullen zijn die de politie zal “verontrusten”. Verder bedanken ze de Mosso’s voor het blokkeren van de informatie, omdat ze als gevolg hiervan niet met “een nieuwe oplossing” hoeven te komen om de gegevens te filteren. “De komende dagen zullen er veranderingen plaatsvinden die voor velen goed zullen zijn, maar waar de politie last van zal hebben”, zo waarschuwen de hackers op Twitter.

De Cybersecurity Agency van Catalonië bevestigt dat de verklaring is verspreid via de kanalen van Ransom House en dat de cybercriminelen die Hospital Clinic hebben aangevallen erachter zitten. Voorlopig hebben de Mosso’s niet geregeerd.

Dit vind je misschien ook leuk