Help schoolgaande jeugd in Malaga aan een pc, laptop of tablet

door admin
Help schoolgaande jeugd in Malaga aan een pc, laptop of tablet

Er zijn in Spanje veel gezinnen die geen of één computer hebben. Dat maakt vandaag de dag het leven er niet echt makkelijker op. Vooral niet als kinderen veel vaker online les krijgen en ouders vanuit huis moeten werken.

Een aantal Nederlandstalige ondernemers in de provincie Málaga  slaan de handen ineen en hebben de volgende inzamelingsactie georganiseerd. Gedoneerde oude/ongebruikte computers, laptops en tablets worden volledig leeggehaald en opnieuw geïnstalleerd zodat ze een tweede leven krijgen bij kinderen die ze nodig hebben. De organiserende ondernemers zijn: Residencia Estates, Mobile Service Point, Electron Box en ESpecial Life.

Ratham Girdhari van Mobile Service Point en David Maltby van PC Doctors werken mee aan deze campagne. “Veel mensen komen hier met dezelfde vraag: hoe krijg ik bestanden echt van mijn computer verwijderd?” vertelt Ratham Girdhari. “Logisch, want je wilt per slot van rekening niet dat iemand alsnog bij je bestanden kan. Het meest eenvoudig, maar toch niet 100% veilig, is alles naar de prullenbak slepen, deze legen en je pc terugzetten naar fabrieksinstellingen. Het doorboren van de harde schijf is de enige mogelijkheid om definitief je gegevens te verwijderen.” Beide techneuten garanderen dat zij alles verwijderen en overschrijven met een nieuw besturingssysteem.

Dergelijke klusjes doen de medewerkers van de PC Doctors en Mobile Service Point vrijwel dagelijks, maar dan voor 60 euro. Voor deze actie doen ze het gratis. Simpelweg omdat ook zij vinden dat kinderen in Spanje gebruik moeten kunnen maken van hun eigen computer.

Nadat het nieuwe besturingssysteem is geïnstalleerd komen de basisprogramma’s erop zodat kinderen kunnen internetten en hun huiswerk kunnen maken. “Daarvoor is niet heel veel nodig” vertelt David Maltby. “Mensen doen een computer vaak weg omdat deze niet meer zo snel is of er zwaardere programma’s op moeten kunnen draaien. Voor de basisfuncties zijn de oudere computers, laptops en tablets nog prima bruikbaar.”

Via het Rode Kruis

Het Spaanse Rode Kruis helpt veel gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Zodra een gezin om hulp vraagt om bijvoorbeeld de elektriciteitsrekening of eten te kunnen betalen, wordt er meteen gekeken wat het gezin verder nog nodig heeft. Zo kunnen ze begeleiding krijgen om een baan te vinden en worden kinderen online geholpen met hun huiswerk. Via het provinciale hoofdkantoor in Málaga zullen de computers, laptops en tablets worden uitgedeeld aan de kinderen in de hele provincie.

Wat kun je inleveren?

 • Computers, laptops en tablets van elk merk en met besturingssysteem IOS van na 2007 of Windows 7 en hoger.
 • Computerschermen
 • Toetsenborden en muis

Wat kun je nog meer doen?

Heb je een computer maar geen werkend toetsenbord en muis om in te leveren? Met een donatie van 10 euro worden de sets voor kinderen compleet gemaakt. 

Inleverpunten

 1. Residencia Estates, Elviria – Marbella
 2. Mobile Service Point, Elviria – Marbella
 3. PC Doctors, Fuengirola
 4. De Tropen, Vélez-Málaga.
  (vanaf daar worden ze naar Fuengirola of Marbella gebracht)

Uiterste inleverdatum: 30 september 2021

Overhandiging laptops, computers en tablets via Cruz Roja

 1. Voor aanvang schooljaar de eerste lading
 2. Eind oktober de laatste lading

Meer Informatie: https://www.especial-life.com/kidsdigitaal/

Dit vind je misschien ook leuk