Het ciderfestival in Nava: Een viering van Asturische cultuur

door admin
Het ciderfestival in Nava: Een viering van Asturische cultuur

Sinds de start in 1969 is het festival uitgegroeid tot een viering van de Asturische cultuur, met speciale aandacht voor de geliefde drank uit de regio: cider. In dit artikel nemen we je mee in de levendige sfeer en diverse activiteiten die het Ciderfestival in Nava tot een bijzondere ervaring maken.

Een culturele uitbarsting

In de week voorafgaand aan het festival komt Nava tot leven met een scala aan culturele activiteiten die een eerbetoon vormen aan cider. Lezingen, debatten, tentoonstellingen, concerten en theatervoorstellingen creëren een rijke verscheidenheid aan evenementen die de diepgewortelde band tussen cider en de lokale gemeenschap laten zien.

De openingsceremonie

Op zaterdag van het festival zijn alle ogen gericht op de grandioze openingsceremonie en de ‘chupinazo’, een gedenkwaardig moment dat het begin van de festiviteiten markeert. Als een heerlijk gebaar worden duizenden liters cider gratis uitgedeeld tijdens proeverijen. Om kenbaar te maken dat ze deel willen nemen aan dit feest, dienen bezoekers alleen maar een levendige groene sjaal om hun nek te dragen. 

Internationale wedstrijd

Terwijl het festival op zondag tot een einde komt, organiseert Nava een internationale wedstrijd voor ‘Escanciadores’, de bekwame professionals die verantwoordelijk zijn voor het vakkundig inschenken van cider. Deelnemers uit verschillende delen van de wereld demonstreren hun schenktechnieken en zorgen voor een boeiend spektakel voor de festivalgangers. Dit evenement benadrukt de internationale aantrekkingskracht van Asturische cider en het vermogen van de drank om mensen samen te brengen.

Lees ook: Asturië gekozen tot meest geliefde regio van Spanje

Dit vind je misschien ook leuk