Het kopen van onroerend goed in Spanje

door admin
Het kopen van onroerend goed in Spanje

Het is daarom zeer raadzaam om een advocaat in te schakelen die enerzijds de hele procedure vlot kan laten verlopen en anderzijds om risico’s of problemen in de toekomst te voorkomen.

Velen vertrouwen vaak op de diensten van een makelaar wat betreft de juridische aspecten. Het is echter belangrijk om de diensten van een onafhankelijk advocaat in te schakelen zodat het nodige onderzoek naar de woning gedaan kan worden en je zo goed mogelijk geadviseerd kan worden.

Aantal fraudezaken enorm gegroeid

De laatste jaren is het aantal fraudezaken namelijk enorm gegroeid, zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een dubbele verkoop. Hierbij wordt de koper benadeeld doordat dezelfde woning aan een derde wordt verkocht. Het is dan ook van belang om de identiteit van de verkopers te controleren en om de openbare registers te raadplegen.

Ook kan het zijn dat er een beslag of hypotheek rust op het goed dat wordt verzwegen door de verkopers. Deze problemen komen we in onze dagelijkse praktijk vaak tegen, waarna we de cliënt adequaat informeren en adviseren. Vaak zoeken cliënten pas juridische hulp op wanneer deze problemen zijn ontstaan. Het is daarom ten zeerste aan te raden om al een advocaat in te schakelen wanneer je een woning op het oog hebt, om de procedure zo soepel mogelijk te laten verlopen en om extra kosten, vertraging en eventuele frustratie uit de weg te helpen.

Nauwkeurigheid

Bij OTIS Advocaten hechten we veel belang aan nauwkeurigheid als het gaat om een compraventa, het kopen van onroerend goed. Zo bieden we een volledige aankoopbegeleiding aan van A tot Z. Hierbij kunnen we in eerste instantie de persoonlijke zaken regelen, zoals het aanvragen van een NIE nummer (een identificatienummer voor buitenlanders) en het openen van een bankrekening. Bij het laatste worden vele documenten opgevraagd om witwaspraktijken te voorkomen.

Daarnaast zorgen we voor de communicatie tussen de verkoper en diens advocaat, alsmede de coördinatie tussen de bank en notaris, en controleren we of alle juridische regelingen, registers en contracten in orde zijn.

Soms komt het bijvoorbeeld voor dat een zwembad of een bepaalde aanbouw niet is gelegaliseerd waardoor er in de toekomst moeilijkheden kunnen ontstaan. Door dit allemaal nauwkeurig te controleren bij verschillende instanties, nog vóórdat er iets ondertekend wordt, kunnen we een hoop problemen uit de weg helpen.

Nutsvoorzieningen en belastingaangiften

Nadat de verkoop heeft plaatsgevonden en je eindelijk van de woning kan genieten, zijn er nog een aantal zaken waar je aan moet denken, zoals het omzetten van nutsvoorzieningen en het regelen van de verplichte jaarlijkse belastingaangifte in Spanje. Wanneer je de Spaanse taal niet machtig bent en het Spaanse systeem nog niet kent, kan dit een lastige opgave zijn. Je kan er daarom voor kiezen om ook dit door ons te laten regelen om verhogingen en boetes te voorkomen.

OTIS Advocaten is ervan overtuigd dat een goede voorbereiding tot het beste resultaat komt.

De specialisten van OTIS Advocaten staan graag voor je klaar om je van A tot Z te begeleiden, zodat jij je kan focussen op het genieten van jouw (toekomstige) woning in het zonnige Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk