Hoe zorg je dat je goed verzekerd op reis naar Spanje gaat?

door admin
Hoe zorg je dat je goed verzekerd op reis naar Spanje gaat?

Er zijn diverse soorten reisverzekeringen af te sluiten en het is daarom niet verwonderlijk dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig hoeft het niet zo moeilijk te zijn om een passende reisverzekering af te sluiten als je weet waar je op moet letten. Wij leggen je daarom uit hoe je een verzekering kunt samenstellen die naadloos bij jouw Spanje-vakantieplannen aansluit.

Hoe vaak ga jij op vakantie?

Als je een reisverzekering afsluit, is het goed om te weten hoe vaak je per jaar op vakantie gaat. Ga je maar een keer, dan heb je genoeg aan een eenmalige reisverzekering die enkel geldig is gedurende de tijd dat je op vakantie bent. Ga je regelmatig even op reis, dan heb je meer baat bij de Univé doorlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je jaarlijks af en is ook het hele jaar geldig. Je kunt vervolgens op reis gaan wanneer jij maar wilt. Zie je dus een mooie last minute aanbieding voorbijkomen? Dan kun je deze gelijk kopen en meteen je koffers gaan pakken want je reisverzekering is al geregeld.

Let er wel op dat de dekking van je verzekering geldt voor het land waar je naartoe gaat. Blijf je binnen Europa dan zit je waarschijnlijk wel goed, combineer je je vakanties naar Spanje met reizen naar andere continenten, dan kan het zijn dat je de dekking moet aanpassen. Controleer dit goed voordat je weggaat zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Maak je verzekering persoonlijk

Iedere reis is anders en daarom zou het gek zijn dat iedereen dezelfde reisverzekering zou afsluiten. Vandaar dat de reisverzekering bestaat uit een basisverzekering die je vervolgens kunt uitbreiden met aanvullende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsverzekering. Mocht het voorkomen dat je je reis niet kunt beginnen of dat je hem halverwege moet afbreken omdat je terug naar huis moet, dan kun je met je reisverzekering Univé de kosten declareren bij je verzekeraar.

Je kunt ook je bagage extra laten verzekeren. Raakt je bagage zoek, dan zorgt je verzekeringsmaatschappij dat je niet zonder kleding komt te zitten. Bekijk alle opties even zodat je precies die aanvullende verzekeringen kunt kiezen die je nodig hebt om zorgeloos van je vakanties te genieten. Let er ook op dat je deze aanvullende opties ook doorlopend maakt. Zo blijft je reisverzekering mooi in balans.

Geniet van je vakantie in Spanje

Misschien denk je: is een verzekering echt nodig? Het antwoord is: ja! Een reisverzekering sluit je namelijk af voor een paar euro’s per maand en dat terwijl kleine problemen tijdens je reis al vaak grote kostenposten met zich meebrengen. Bespaar jezelf dus een hoop ellende en zorg dat je goed verzekerd op vakantie gaat.

Dit vind je misschien ook leuk