Hof keurt avondklok voor plaatsen met veel besmettingen Valencia goed

door admin
Hof keurt avondklok voor plaatsen met veel besmettingen Valencia goed

Die mogen maximaal 10 personen groot zijn. Volgens bronnen bij het Openbaar Ministerie van Valencia hebben de aanklagers laten weten het eens te zijn met het aanscherpen van de regels om de snel oplopende besmettingen in de regio tot staan te brengen. De uiteindelijke beslissing ligt nu in handen van de TSJCV, het hoogste gerechtelijke orgaan in de comunidad. 

Enkele beperkende maatregelen die onder de bevoegdheid van de autonome regio’s vallen, zijn al goedgekeurd. Hieronder de sluiting van het nachtleven, de beperkte openingstijden voor de horeca en de capaciteitsbeperkingen aldaar en hogere boetes voor ‘botellones’, samenkomsten op straat waarbij alcohol wordt genuttigd.

Voor de avondklok – tussen 1 uur en 6 uur ’s nachts – in gemeentes met een hoog risico vanwege het besmettingsniveau en de beperkingen op samenkomsten moet wel gerechtelijke toestemming worden gevraagd. Volgens de president van de regio gaat de avondklok – na goedkeuring – gelden in 40 gemeentes waar de virusincidentie het hoogst is en al valt onder de noemer ‘extreem risico’. De gemiddelde incidentie in de hele regio ligt nu op 263 per 100.000 inwoners.

Tot nu toe hebben de autoriteiten nog niets gezegd om welke gemeenten het precies gaat. Gebaseerd op de actuele kaart met cijfers over de geaccumuleerde incidentie over 14 dagen zitten zeker de toeristische plaatsen als Calpe, Torreblanca, Xàbia, Gandia en Peñíscola tussen de kandidaten voor een avondklok. 

Alcoholverkoop in de ban

Als middel om de vorming van botellones – de oorsprong van een groot aantal besmettingen en uitbraken de laatste week – te verminderen geldt er vanaf 20 uur een verbod op alcoholverkoop. Dit verbod is gepubliceerd in het Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Alcohol kan volgens de krant Las Provincias niet meer worden verkocht in bars, restaurants, winkels en supermarkten. Ook thuisbezorgdiensten mogen geen alcohol meer bezorgen na acht uur ’s avonds. Wel mag alcohol worden geschonken in bars en restaurants die direct in het betreffende etablissement wordt genuttigd. Meenemen naar huis mag niet meer. 

Dit vind je misschien ook leuk