Hoge zomerkortingen voor jongeren in Spaans openbaar vervoer

door admin
Hoge zomerkortingen voor jongeren in Spaans openbaar vervoer

De kortingen worden toegepast op de prijs van enkele of retourtickets voor reizen tussen 15 juni en 15 september 2023. De tickets zullen te koop zijn zodra de bedrijven de nodige technologische veranderingen hebben doorgevoerd. En je moet je als reiziger ten minste 24 uur voor de aankoop van het eerste ticket registreren via de site van Mitma. 

Om van de maatregel te profiteren, moeten Spaanse jongeren of jongeren uit alle landen van de Europese Unie met legale verblijfplaats in Spanje, geboren tussen 1993 en 2005, zich via het formulier op de website van Mitma registreren. Daarmee bevestigen ze dat zij aan de voorwaarden voldoen. Ze ontvangen persoonlijke en niet-overdraagbare code die zij moeten gebruiken om de Interrail-pas en de gereduceerde trein- en buskaartjes op de websites van de respectieve exploitanten te kopen. 

Hoe kun je je registreren?

Belangstellenden kunnen zich registreren met behulp van gekwalificeerde elektronische certificaten, zoals het Cl@ve-systeem. Een andere mogelijkheid is om naam en achternaam (zoals die op het DNI of NIE staat), geboortedatum, DNI-nummer plus geldigheidsdatum, of NIE, in te voeren, samen met hun steunnummer in het EU-burgerregister en de nationaliteit.

Ze ontvangen dan een code via de mobiele telefoon of e-mail. De code is geldig voor de hele periode en alle vervoermiddelen inbegrepen. 

Kortingen

Renfe Viajeros zal een korting van 50% toepassen op de commerciële prijs van Interrail-passen (Global Flexible Interrail Pass voor 10 dagen in 2 maanden) die via de website worden gekocht.  

Er zal ook een korting van 90% gelden op de prijs van een enkele reis en een retour voor het reizigersvervoer per spoor over middellange afstand, met inbegrip van lokale diensten, op het conventionele en metrische spoorwegnet. Ook biedt Renfe een korting van 50% op de prijs van een enkele reis en een retour voor Avant-diensten. Op reguliere busdiensten van de staat krijgen jongeren 90% korting. 

Voorwaarden en sancties

Er zijn wel voorwaarden  aan het besluit van het ministerie verbonden. Daarmee moet oneigenlijk gebruik van kortingskaarten voorkomen worden. Zo kan de registratiecode worden ingetrokken van begunstigden die meer dan zes keer misbruik hebben gepleegd, zowel in het spoor- als in het wegvervoer. 

Het ministerie stelt een register op van de oneigenlijk gebruikte vervoerbewijzen, waarin de begunstigde wordt geïdentificeerd. De overtreder krijgt per sms of e-mail de mededeling dat de code is ingetrokken en dat hij zich niet opnieuw kan laten registreren om van deze maatregel te profiteren.

Dit vind je misschien ook leuk