Hond in huis nemen in Spanje? Dit heb je nodig

door admin
Hond in huis nemen in Spanje? Dit heb je nodig

Allereerst zijn er een aantal aankopen die je gaat moeten doen. Ben je benieuwd naar wat je echt nodig gaat hebben? Lees dan dit artikel verder.

Voeding en waterbakken

Voeding is een van de belangrijkste onderdelen van het leven, en zo ook voor jouw hond. Zorg ervoor dat je de juiste voeding koopt. Let daarbij bijvoorbeeld op de grootte en het ras van je hond en laat je adviseren door een specialist. Hierbij moet je natuurlijk een aparte voeding en waterbak aanschaffen. Zorg er hier ook voor dat de bakken groot genoeg zijn voor de hond.

Een comfortabele slaapplek

Het is natuurlijk enorm belangrijk dat jouw hond een heerlijk comfortabel bedje heeft waar hij of zij kan slapen en kan ontspannen. Koop dus een mooie, comfortabele hondenmand die goed is afgestemd op de maat van jouw hond. Een heerlijk groot kussen is ook een goede optie om jouw hond van een fijne slaapplek te voorzien.

Halsband, riem en identificatie

Wanneer je een hond hebt, zal de hem of haar ook meerdere malen per dag moeten gaan uitlaten. Een halsband en een hondenriem zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk. Mocht je hond per ongeluk ontsnappen of verdwaald raken, dan is het daarnaast ook belangrijk om een identificatie penning met contactgegevens aan te schaffen.

Muilkorf

Met name als je met het openbaar vervoer wilt reizen in Spanje met je hond is het nodig een muilkorf aan te schaffen. Tenzij je hond in een hondenmand reist, is het verplicht ze een muilkorf te laten dragen. Verder geldt de verplichting voor als potentieel gevaarlijk aangemerkte honden in alle openbare ruimten. Denk aan Rottweilers, Pitt Bull Terriers of Fila Brasileiras.

Verzorging

Een hond heeft ook verdere verzorging nodig en het is ook belangrijk om hiervoor de nodige producten in huis te halen. Zo is het belangrijk om een borstel of een kam aan te schaffen zodat je de vacht kunt borstelen. Andere belangrijke producten zijn een nagelknipper, oorreiniger en een tandenborstel.

Speelgoed

Honden houden van spelen. Daarnaast is actief blijven erg goed voor de gezondheid van je hond. Speelgoed is daarom ook erg belangrijk. Zorg ook voor kauwspeeltjes. Deze zijn goed voor het gebit van de hond.

Een veilige ruimte

Een hond heeft een plekje nodig in huis waar hij of zij zich veilig voelt en zich echt even kan terugtrekken. Je zou hiervoor bijvoorbeeld een hondenren kunnen aanschaffen. Leg een kleedje over de ren heen, en je hond heeft echt een eigen holletje.

Spullen voor training

Het is belangrijk dat je je hond goed opvoedt, en hier hoort training bij. Handig hierbij zijn spullen zoals een clicker, beloningssnoepjes, trainingspads of bijvoorbeeld kussens voor zindelijkheidstraining.

Ga naar een dierenspeciaalzaak om je verder te laten informeren over belangrijke benodigdheden.

Lees ook: De beste Spaanse bestemmingen om met je hond op vakantie te gaan

Dit vind je misschien ook leuk