Horeca Alicante woest: zeeboulevard midden in hoogseizoen op de schop

door admin
Horeca Alicante woest: zeeboulevard midden in hoogseizoen op de schop

De verkeersader van vier rijstroken van Paseo de los Martires de la Libertad zal worden afgesloten, wat met “ongeloof en woede” is ontvangen door de provinciale vereniging van hotels en toeristische accommodaties van Alicante (APHA) en de Vereniging van Vrijetijds- en Restauranthouders van Alicante (Alroa).

Zonder overleg met de toeristische sector

De APHA klaagt dat dit gemeentelijke besluit is genomen “zonder overleg met de toeristische sector”. Hoewel ze de verbetering van de kustlijn een positieve ontwikkeling vinden, zijn ze het niet eens met de timing van de volledige afsluiting van verkeer. Daarom dringen ze erop aan dat “de interventie rekening houdt met de toeristische functie en de kosten in termen van imago”.

“Het is onacceptabel dat tijdens het hoogtepunt van het toeristisch seizoen, waarbij men recordbezettingen verwacht, de drukste ruimte van de stad wordt afgesloten voor verkeer”, zo verzekeren ze aan Alicante Plaza.

Sector waarschuwt voor mogelijke annuleringen

Dezelfde organisatie bekritiseert dat een toeristische stad “zich niet kan veroorloven de vakantie-ervaring van duizenden bezoekers te ruïneren. Toeristen zullen allerlei moeilijkheden ondervinden om hun accommodaties te bereiken en te genieten van het centrum van Alicante. De gevolgen van zo’n drastisch besluit kunnen leiden tot een golf van annuleringen. Dat zou de verwachtingen van de zomercampagne van Alicante in grote mate dwarsbomen”.

De gemeente vindt de werkzaamheden tijdens die maanden wel passend, omdat er veel minder verkeer zal zijn vanwege de schoolvakantie. Voor de inwoners van Alicante is het juist een gunstige periode om de werkzaamheden uit te voeren. 

De werken gingen van start op 28 december 2022 met een budget van 1,9 miljoen en een initiële periode van zes maanden. Met de nu in te voeren variant zal de ingreep naar verwachting eind augustus zijn afgerond.

Dit vind je misschien ook leuk