Ibiza ziet einde van pandemie-boom in privéjet-aankomsten

door admin
Ibiza ziet einde van pandemie-boom in privéjet-aankomsten

Volgens gegevens van Aena, de Spaanse luchthavenbeheerder, werden er van januari tot augustus 2023 in totaal 2.574 privéjet-operaties geregistreerd op de luchthaven van Ibiza. Dit is een daling van 10,9% vergeleken met dezelfde periode in 2022, toen er 2.889 van dergelijke operaties waren. In heel 2022 landden er 16.258 privéjets op het ‘Witte Eiland’. 

Bekijk ook: Ibiza airport ontvangt hoogste aantal privéjets sinds 2021

De pandemie had een onverwacht gunstig effect op de sector van privéjets op de Balearen. Veel rijke toeristen kozen voor deze exclusieve manier van reizen, omdat het meer privacy en daarmee meer gezondheidsveiligheid bood. Echter, met de versoepeling van de COVID-19-maatregelen lijkt de vraag naar privéjets af te nemen.

Het recordjaar voor privévluchten naar Ibiza was 2022, volgens Diario de Ibiza. Dit was mogelijk mede dankzij de nieuwe faciliteiten op de luchthaven, die sinds 2019 meer capaciteit hebben voor de landing van privéjets.

Dit segment van de luchtvaart wordt gekenmerkt door een zeer internationale klantenkring die over een grote koopkracht beschikt. Het gaat vaak om vermogende individuen, beroemdheden, zakenmensen en politici. Ze kiezen voor privéjets omdat het flexibiliteit, gemak en luxe biedt om de bestemming te bereiken.

De daling van privéjet-operaties op het Spaanse vakantie-eiland kan mogelijk gevolgen hebben voor de lokale economie. Deze is in hoge mate afhankelijk van het toerisme in het luxere segment. Toch zal dit niet meteen leiden tot een economische crisis op het eiland; het is eerder een signaal dat de dingen weer terugkeren naar een soort van “normaal”.

Toch blijven de Balearen een populaire bestemming voor privéjets uit de hele wereld. In januari werd dit bevestigd door de European Commercial Aviation Association (EBAA). Die stelde dat de luchthavens van Mallorca en Ibiza de twee Spaanse luchthavens zijn die in 2022 de meeste jets ontvingen.

Lees ook: Menorca, het miljonairseiland

Dit vind je misschien ook leuk