In gesprek met Ilse Burggraaf van Hypotienda

door admin
In gesprek met Ilse Burggraaf van Hypotienda

We ontmoeten elkaar vroeg in de ochtend in restaurant El Higuerón dat aan de snelweg A7 ligt, die Málaga met Marbella verbindt. Ilse is onderweg van haar woonplaats Alhaurín de la Torre naar het kantoor van Hypotienda in hartje centrum Marbella.

Met een prachtig uitizcht over de kust en de zee en genietend van een verse sinaasappelsap vertelt deze geboren Bredase meer over haar achtergrond. ‘Nadat ik mijn studie had afgerond ben ik naar Amerika gegaan om daar te werken. Vijf jaar later wilde ik echter terug naar Europa en omdat ik Spaans wilde leren koos ik voor Barcelona. Dat is altijd al mijn favoriete stad geweest en komt voor mij boven Madrid, New York of wat dan ook. Alleen wordt het daar best koud in de winter en de stad was mij ook net een beetje te massaal en groot als woonplaats. Met een vriendin kwam ik op het idee naar het zuidelijker gelegen Málaga te gaan. Dat beviel goed, dus ben ik gebleven. Vervolgens ontmoette ik er ook mijn Chileense man. Nu wonen we met onze twee kinderen in Alhaurín de la Torre.’ Ilse leerde in korte tijd vloeiend Spaans spreken en geniet als ze niet werkt enorm van het buitenleven hier.

Hypotienda

Hypotienda kwam op Ilse’s pad via een recruitmentbureau. Toen was Hypotienda, opgericht door Saskia Gruijters in 2004, alleen nog actief als hypotheekbemiddelaar tussen de Spaanse banken en buitenlandse klanten. Ilse: ‘In oktober 2007 contacteerde een recruitmentbureau, waar ik mijn CV naartoe had gestuurd, mij over een openstaande vacature als back-office medewerker bij Hypotienda. Dat klikte gelijk en ik werd aangenomen. In het begin was ik verantwoordelijk voor de back office van de hypotheekbemiddeling, maar vanaf eind 2008 besloten we de focus te verleggen van hypotheken naar verzekeringen. Hier was veel vraag naar in combinatie met de hypotheken.’ Zo slaagde Hypotienda erin ongedeerd de grote crisis door te komen, die in 2008 wereldwijd toesloeg en in Spanje extra hard binnenkwam. ‘In 2010 werd het steeds drukker op de verzekeringsafdeling en na diverse opleidingen te hebben gevolgd werd ik technisch directeur en verwierf ik daarnaast ook een aandeel in het bedrijf.’

Nieuwe fase voor Hypotienda

De laatste jaren trekt de hypotheekmarkt echter weer aan. Hierdoor besloot Saskia het stokje van de verzekeringsafdeling nu in zijn geheel over te dragen aan Ilse, zodat zij zich volledig op de hypotheekafdeling kan richten. Dit onder de naam WeCare Mortgages vanuit Málaga en het kantoor van Hypotienda in Marbella. Ook al zijn het nu officieel twee bedrijven, er blijft een hechte samenwerking bestaan tussen de twee bedrijven.

Dat Ilse de verzekeringsafdeling van het bedrijf nu overneemt is volgens haar, voor haarzelf, voor Saskia, voor de verzekeraars en de vijf dames die ze nu haar personeel kan noemen de meest voor de hand liggende oplossing. ‘Voor mij verandert er eigenlijk niets’, zegt Ilse over die stap waarvan haar klanten eveneens nauwelijks iets zullen gaan merken. ‘Ik was eigenlijk al vanaf het begin operationeel eindverantwoordelijk voor het hele verzekeringsgebeuren en vind mijn werk hartstikke leuk. Al lijken verzekeringen misschien niet de meest interessante materie, het klantcontact en problemen oplossen, waardoor je mensen verder kunt helpen in een voor hen onzekere en onbekende situatie geeft mij erg veel voldoening. Het is een vorm van dienstverlening. Het is wel leuk om bepaalde beslissingen nu gelijk zelf te kunnen maken. De meeste deed ik al, maar nu natuurlijk helemaal. Ik zie ook nog genoeg groeimogelijkheden voor de toekomst.’

Ben je op zoek naar een verzekering in Spanje, voor privé of bedrijfsmatig? Neem dan contact op met Hypotienda.

Klik hier voor meer informatie over de deskundige begeleiding van A tot Z bij hypotheken in Spanje van We Care Mortgages.

Dit vind je misschien ook leuk