Inditex gaat beschermende kleding en maskers produceren voor Spaanse zorg

door admin
Inditex gaat beschermende kleding en maskers produceren voor Spaanse zorg

Verder belooft hij wekelijks beschermende kleding, maskers, handschoenen, brillen, mutsen en schoenen aan te voeren die zijn bedrijf zelf gaat produceren en importeren. Inditex heeft hiertoe zijn volledige logistieke capaciteit – met name die in China – en het commerciële beheer daarvan ter beschikking gesteld van de Spaanse overheid om aan de urgente vraag naar beschermdende kleding voor de Spaanse ziekenhuizen te kunnen voldoen met het oog op de snelle verspreiding van het coronavirus in Spanje.

Werknemers bij bedrijven van Inditex hoeven zich geen zorgen te maken om hun baan. Iniditex heeft beloofd alle banen te behouden ondanks dat het bedrijf alle winkels wereldwijd heeft gesloten vanwege het coronavirus. Waar nodig worden werknemers ook financieel bijgestaan. 

Om over te gaan van de productie van de laatste mode naar materiaal voor de gezondheidszorg moeten volgens Pablo Isla, directeur van Inditex, nog wel de nodige aanpassingen worden doorgevoerd in de fabrieken en gekeken worden naar de beschikbaarheid van de nodige grondstoffen.

Het bedrijf heeft ook besloten de variabele inkomens van de directieleden van de multinational, ruim 20 personen, te halveren. 

Dit vind je misschien ook leuk