Internationale advocaat nodig op Mallorca?

door admin
Internationale advocaat nodig op Mallorca?

Spanje is een topbestemming voor Nederlanders en volgens het Spaanse bureau voor statistiek INE hebben tot nu toe in 2022 liefst 3 miljoen Nederlanders Spanje bezocht. Op dit moment staan er bijna 3.000 Nederlanders als woonachtig geregistreerd op de Balearen.

Mocht het zo zijn dat de huidige EU-crisis op het gebied van energiekosten en de onvoorspelbare geopolitieke gasscenario u stimuleren in het maken van plannen om naar Spanje te verhuizen, dan kan Del Canto Chambers Mallorca u helpen. U zult niet de enige zijn die in overweging neemt dat een leven onder de Spaanse zon wellicht goedkoper is dan uw huidige leven in het noorden van Europa met torenhoge verwarmingskosten. 

In afwachting van een strenge winter met een opmerkelijke stijging van de energiekosten, zijn veel Noord-Europese burgers op zoek naar verhuur van onroerend goed en investeringen in tweede huizen op een van de Balearische eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.  

Daarnaast worden mensen die al woonachtig zijn op de Balearen geconfronteerd met tal van uitdagingen. Daarom is het internationale en gerenommeerde advocatenkantoor Del Canto Chambers graag aanwezig in dit gebied. Het biedt fiscale en juridische diensten aan particuliere klanten en bedrijfseigenaren die op zoek zijn naar de ongeëvenaarde levensstijl die Spanje te bieden heeft.  

Hier zijn 5 dingen die u zichzelf zou moeten afvragen voordat u een nieuw leven in Spanje begint:

  1. Dient u zicht in Spanje te registreren door het verkrijgen van een verblijfsvergunning, NIE, rijbewijs, enz?
  2. Wat zijn uw fiscale verplichtingen en wat is uw fiscale woonplaats, voor het geval de winter een lange zomer wordt.
  3. Zijn er als eigenaar van een bedrijf in uw eigen land fiscale gevolgen voor uw verhuizing naar Spanje? 
  4. Vraag het bedrijf waar u werkzaam bent wat uw rechten en kansen zijn als gedetacheerde werknemer of als mobiele werknemer in de EU en welke documentatie u nodig heeft.
  5. Welke documentatie heeft u nodig voor uw ziektekostenverzekering als u wilt dat Spanje uw gewone verblijfplaats wordt?

 

Del Canto Chambers is een internationaal advocaten- en accountantskantoor. Vanaf verschillende locaties in Spanje en daarbuiten staan hun advocaten, juridisch specialisten en accountants tot uw beschikking. Het kantoor is gespecialiseerd in Spaanse belasting en legaal verblijf via Golden Visa en heeft een diepgaande kennis van internationale belastingen, juridische zaken, eigendomsrecht en verblijfskwesties.

Via een ‘Tax and Legal Residence Opinion-service’ worden duidelijik de opties uiteengezet die klanten hebben met betrekking tot wonen en belasting betalen in het buitenland. Dat betekent dat een weloverwogen beslissing kan worden genomen over hoe het beste iemands zaken te structureren. Del Canto Chambers geeft advies geven over de implicaties van verhuizen naar Spanje en helpt bij het verwerken van Spaanse verblijfsaanvragen. 

Del Canto Chambers kijkt ernaar uit om je te helpen, met je samen te werken en deel uit te maken van je leven!

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar clerk@delcantochambers.com of bel +34 910 80 08 84.

Internationaal netwerk van kantoren

Naast het kantoor in Palma de Mallorca heeft Del Canto Chambers vestigingen in Eivissa op Ibiza, Madrid, La Coruña en Barcelona. Internationale kantoren zijn in Londen (UK), Dublin (Ierland), Doha (Qatar) en Riyad (Saoedie Arabië).

Dit vind je misschien ook leuk