Jonge vrouw in Spanje gedood door roedel honden

door admin
Jonge vrouw in Spanje gedood door roedel honden

De 27-jarige is overleden nadat ze werd aangevallen door de honden in het Zamorano-district van Roales, op een landelijke weg die de gemeente Zamorano met La Hiniesta verbindt. De vrouw, die wel vaker in het gebied rende met haar Husky, werd volledig verrast door de vijf honden, die al door de Guardia Civil zijn geïdentificeerd, en door hun eigenaar die in het gebied vee aan het hoeden was.

De vrouw, een verpleegster woonachtig in Roales, was op het moment van de aanval met haar moeder aan het bellen. Toen die hoorde dat haar dochter werd aangevallen, belde ze na 18.00 uur alarmnummer 112 en haastte ze zich naar de landweg, maar kon niets meer doen. De vrouw was na de aanval bewusteloos door de honden achtergelaten.

Het alarmcentrum bracht de Burgerwacht (COS) van Zamora en het noodcoördinatiecentrum (CCU) van de gezondheidsdienst Sacyl op de hoogte, die een ambulance stuurden. Eenmaal ter plaatse kon het gezondheidspersoneel alleen maar de dood van de vrouw vaststellen.

Drie dagen van rouw

De familieleden van de overleden jonge vrouw zijn opgevangen door psychologen en andere hulpverleners. De burgemeester van Roales, David García, heeft drie dagen van rouw afgekondigd voor de dood van de jonge vrouw, een bekende in de gemeente Zamorano.

De Guardia Civil doet onderzoek naar het voorval en heeft de vijf honden geïdentificeerd die de dood van de jonge vrouw hebben veroorzaakt. De honden staan onder controle van de veterinaire diensten van de regionale regering. De dieren zijn eigendom van een herder uit Hiniesta. Een rechter onderzoekt of er sprake is van dood door schuld en roekeloosheid.

Intimiderende honden

Het is volgens La Opinion de Zamora blijkbaar niet de eerste keer dat dieren mensen intimideren die langs het pad lopen waar de verpleegster haar leven verloor. Enkele amateurwielrenners hebben zich beschikbaar gesteld aan de Guardia Civil om mee te werken aan het onderzoek. Bovendien moesten afgelopen zaterdag meerdere vrouwen in hetzelfde gebied over het platteland vluchten nadat ze door een groep honden waren achtervolgd.

Ben je ook geschrokken van dit verhaal, hier staan tips voor wat je moet doen als je tijdens een wandeling in Spanje een kudde vee met herdershonden tegenkomt. 

Dit vind je misschien ook leuk