Kerstmarkt in Altea met origineel handwerk

door admin
Kerstmarkt in Altea met origineel handwerk

Het wordt een originele ambachtsmarkt waar enkel en alleen eigen werk verkocht wordt. Iedere deelnemer kan zelfs iets speciaals voor je maken, als je niet kunt vinden wat je zoekt. Voor de organisatie van deze markt vertrouwt het gemeentehuis weer op Amata, omdat zij garanderen dat alles wat er verkocht wordt, door de deelnemers zelf met de hand gemaakt is.

Er worden dertig kramen verwacht die een breed scala aan origineel werk aanbieden en er is voor elk wat wils. Keramiek en aardewerk, kleurrijke leren tassen met een bijpassende zijden sjaal, houten speelgoed en knuffeldieren, originele schilderijen en lampen gemaakt van pompoenen, sieraden van verschillende materialen, zelfs handgemaakte gitaren! En al die bijzondere spullen kun je alleen op een markt van Amata vinden.

Ook zullen er enkele kraampjes zijn met zoete lekkernijen, vleeswaren en kazen. En om je op te warmen is er Glühwein, de beroemde warme wijn uit de noordelijke landen.

Ook voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten zijn er workshops, bordspellen, een kerst-fotocall en een brievenbus om brieven aan de kerstman achter te laten. Een veelzijdige artiest zal de markt opvrolijken door op stelten rond te lopen, kerstfiguren uit te beelden en elke avond te jongleren met vuur. En elke middag is er live muziek.

De markt gaat op vrijdag 9 december om 18.00 uur open; de openingstijden voor zaterdag en zondag zijn van 11.00 tot 21.00 uur en blijft tussen de middag open. Op zondag sluiten ze iets vroeger. Klik hier om het volledige programma te zien en foto’s van vorig jaar. 

Dit vind je misschien ook leuk