Kerstmarkten in Barcelona in 2023

door admin
Kerstmarkten in Barcelona in 2023

Ben je in Barcelona in december of van plan de stad een bezoek te brengen, overweeg dan een bezoek aan een van de vele kerstmarkten die er worden georganiseerd. De 'Mercats de Nadal' bieden een magische mix van cultuur, eten en feestelijkheid.

Elke kerstmarkt in Barcelona heeft zijn eigen unieke sfeer en specialiteiten. Bovendien bieden ze meer dan alleen winkelkraampjes. Ze zijn een ontmoetingsplaats waar lokale kunstenaars en ambachtslieden hun werk tentoonstellen. Bezoekers kunnen ook genieten van live muziek, workshops en verschillende activiteiten voor kinderen. Het is een plek waar zowel de lokale bevolking als toeristen samenkomen om de feestdagen te vieren of er alvast voor in de stemming te komen.

Aandacht voor de lokale keuken

 Geen bezoek aan een Spaanse kerstmarkt is compleet zonder de lokale lekkernijen te proeven. Van traditionele Catalaanse gerechten tot zoete lekkernijen zoals “turrones” (noga) en “churros”, er is voor ieder wat wils. Ook de warme dranken zoals warme chocolademelk, wijn en cava mogen niet ontbreken.

 

De leukste kerstmarkten in Barcelona

 

1. De Fira de Santa Llúcía

Van 24 november tot 23 december 2023, van 10:00 tot 21:00, vindt de 237ste Fira de Santa Llúcía plaats op de Avinguda de la Catedral in Barcelona. Deze iconische markt vult de wijk jaarlijks met veel licht en een feestelijke sfeer. Met kraampjes die alles verkopen, van kerststallen tot vers kerstgroen, biedt de Santa Llúcía Fair alles om je woning in kerstsfeer te brengen.

Lees ook: Dit zijn de tien meest Instagrammable steden in Spanje tijdens de kerst

Fira de Nadal de la Sagrada Família

Van 25 november tot 23 december 2023, van 10:00 tot 21:00 op weekdagen en van 10:00 tot 22:00 in het weekend en op feestdagen, bevindt zich op de Plaça de la Sagrada Família de Fira de Nadal. Gelegen onder een van ‘s werelds meest verbazingwekkende architectonische creaties, biedt deze kerstmarkt honderden kraampjes. Er worden kerstbomen verkocht, traditionele feestgerechten, er is een churrería, handgemaakte geschenken en dat alles met kerstmuziek als acoustisch decor.  

Palo Alto Kerstmarkt

Op 2 en 3 december 2023, van 12:00 tot 17:00 en vervolgens van 17:30 tot 22:00, keert de Palo Alto Markt terug. Deze biedt streetfood, kunst en muziek, naast kraampjes die alles verkopen, van handgemaakte ambachten en vintage meubels tot retrokleding en high-end mode. Deze markt in de wijk Poblenou biedt magische gezelligheid voor jong en oud.

Fira de Nadal de Port Vell

Van 5 december 2023 tot 7 januari 2024, met wisselende openingstijden, vindt de Fira de Nadal de Port Vell plaats. Deze markt, die voor het vierde jaar opent in december, bevindt zich bij het Columbusmonument in de Plaça del Portal de la Pau. Naast kraampjes met decoraties en kerstgerechten, staat hier de hoogste kerstboom van de stad, met een indrukwekkende hoogte van 31 meter.

Design Market Barcelona

Van 15 tot 17 december 2023, met wisselende openingstijden, in MUHBA Oliva Artés, vindt de Design Market Barcelona plaats. Met meer dan 100 exposanten, variërend van de meest avant-garde ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden, vind je er mode en accessoires, hedendaagse sieraden, publicaties, huisartikelen, meubels, kunstwerken en voedsel. Leuk voor wie op zoek is naar originele kerstkado’s.

Fira de Sant Tomàs i Reis a la Gran Via

Deze kerstmarkt wordt gehouden van 15 december 2023 tot 6 januari 2024. Kraampjes zijn geopend van 10:00 tot 21:00 op de meeste dagen en van 10:00 tot 22:00 op zaterdagen en aan de vooravond van feestdagen. Je vindt de Fira de Sant Tomà i Reis verspreid voor verschillende blokken van de Gran Via. Deze markt is een van de weinige plekken in Barcelona waar een zeer brede selectie speelgoed te vinden is. Sinds de eerste editie in 1877 is speelgoed het specialisme van de markt, waardoor last-minute shoppers de kans krijgen om voor iedereen op hun lijstje iets te vinden.

Lees ook: De tien leukste kerstmarkten in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk