Kerstverlichting Málaga belooft opnieuw betoverend spektakel te worden

door admin
Kerstverlichting Málaga belooft opnieuw betoverend spektakel te worden

Ximenez Iluminación, het bedrijf uit Córdoba dat verantwoordelijk is voor de lichtkunst, is al in oktober begonnen met het aanleggen van de kabels als eerste stap in het proces naar het fonkelende lichtspektakel dat het begin van de kerstperiode markeert. 

Op vrijdag 24 november rond 19 uur zal de verlichting op feestelijke wijze worden ontstoken. Vanaf dan worden bezoekers dagelijks op verschillende lichtshows getrakteerd. Meestal eentje aan het einde van de middag, een rond 20 uur en 22 uur.

Hoewel de verlichting in de bekende winkelstraat Calle Larios – de meest opvallende van allemaal – niet zal veranderen ten opzichte van vorig jaar, heeft wethouder voor Festivals, Teresa Porras, bevestigd dat er in verschillende delen van de stad en in sommige wijken nieuwe verlichting zal zijn. Vorig jaar werd het Kerstbos vervangen door een set van 16 ‘Hemelse Engelen die tussen 32 verlichte pilaren in Calle Larios worden gerangschikt. 

Verlichtingsspektakel in botanische tuin van Málaga

De kerstperiode in Málaga wordt dit jaar nog eens extra feestelijk ingeluid met het indrukwekkende licht- en geluidsspektakel “Angélical: El Reino de los Ángeles de la Navidad” in de Jardín Botánico de la Concepción. Bezoekers worden meegenomen op een reis door acht verschillende kerstrijken, elk met een uniek thema, variërend van de wintercharme tot spirituele elementen​​.

Toegang tot het spektakel

Het evenement start op 1 december en loopt door tot 7 januari. Dagelijks kunnen bezoekers vanaf 18:00 uur tot 22:30 uur het spektakel bewonderen, met toegangstijden elke 30 minuten. Er zijn lichtshows, verlichte sculpturen en engelachtige decoraties die te midden van alle botanische pracht een droomachtige wereld creëren. 

Praktische informatie voor bezoekers

Om toegang tot het evenement te vergemakkelijken, zijn er parkeerzones met meer dan 400 parkeerplaatsen en pendeldiensten naar de ingang van de tuin. Voor een soepele toegang rijdt er ook een speciale toeristenbus vanuit het stadscentrum naar het evenement. Voor kinderen is er gratis suikerspin. Tickets voor het spektakel zijn online beschikbaar vanaf 8 november om 17:00 uur via de officiële website​​.

Dit vind je misschien ook leuk