Kom naar het dertigjarig jubileum van Triple A dierenasiel in Marbella

door admin
Kom naar het dertigjarig jubileum van Triple A dierenasiel in Marbella

Op zondag 23 oktober is de viering open voor publiek. U bent welkom van 12.30h tot 17.30 uur in de tijdelijke onderkomens aan de Carretera de Ojén, km 33. Je treft er internationale eetkraampjes, een cocktail/wijnbar, live muziek met Nathan Dean, marktkraampjes en een kledingverkoop van ‘bijna nieuwe kleding’. Kinderen kunnen zich vermaken in een speciale ruimte en er worden enkele spelletjes voor ze georganiseerd. Meedoen met een tombola is ook mogelijk. En geen zorgen, ook bij grote belangstelling is er voldoende parkeergelegenheid.

In afwachting van de verbouwing aan de normale onderkomens omarmt Triple A de nieuwe tijdelijke huisvesting. Met de renovaties worden nieuwe elementen geïntroduceerd m de kwaliteit van leven van de dieren te verbeteren. Denk hierbij aan het creëren van verschillende zones met kruidenplanten en het afspelen van kalmerende muziek. Vrijwilligers worden ook ingezet om de honden te borstelen, hun nagels te knippen en op andere manieren quality time met ze te besteden.

Nieuw onderkomen

Als de bouwwerkzaamheden klaar zijn, zal de faciliteit haar oppervlakte vergroten tot bijna 2.000 vierkante meter. In dit nieuwe hoofdkantoor kan Triple A 700 dieren helpen. Dat betekent een aanzienlijke capaciteitsvergroting van de vereniging. Voor honden en katten zijn er dan 70 modules in een gesloten gebied vian 610 vierkante meter en een buitenruimte van 956 vierkante meter. Er komen ook 21 modules voor andere toepassingen; een ruimte voor honden, die onderscheid zal maken tussen groot en klein, een veterinaire ruimte met een operatiekamer, een herstel- en wasruimte, evenals trainingsruimten, kennels en opslagruimtes. Voor katten komen er vergelijkbare ruimtes, maar ook een quarantaineruimte voor zieke dieren en een andere voor recreatie. Tot slot is er een nieuwe openbare ruimte voor evenementen.

Ondersteuning voor Triple-A

De gemeente Marbella ondersteunt Triple A en haar werkzaamheden om de dieren in goede gezondheid in leven te houden en ze een nieuw thuis te geven met een overheidssubsidie van 80.000 euro per jaar. Jaarlijks hebben ze echter € 600.000 nodig. Daarom heeft Triple A altijd jouw hulp nodig. Wil je helpen, dan kun je dat doen door te doneren, vrijwilliger te worden of door het adopteren of sponsoren van een hond of een kat. 

Dit vind je misschien ook leuk