La Carihuela neemt afscheid van geliefd horeca-onderneemster

door admin
La Carihuela neemt afscheid van geliefd horeca-onderneemster

Maandag 13 maart verliet Carola, ondanks dat zij al een tijd ernstig ziek was, toch nog heel plotseling deze wereld. Allen die haar van nabij hebben gekend, zullen haar warmte, vrolijkheid, zorgzaamheid en directheid enorm gaan missen.

De jarenlange tomeloze inzet van Barry en Carola zijn altijd beloond met terugkerende gasten. Een korte blik op internet is al voldoende om te zien hoe de positieve woorden over elkaar heen buitelen in de talloze goede recensies. Zonder uitzondering wordt daarin het excellente eten en de ‘lovely’ service in Florin geroemd.

Vrijwel iedereen kon rekenen op een hartelijke en oprecht enthousiaste ontvangst door Carola. Voor eenieder die aanschoof om van de culinaire creaties van de door haar zo innig geliefde Barry te genieten, nam ze de tijd. Met haar ongedwongen en persoonlijke benadering, haar aanstekelijke lach en haar service als horeca-vrouw in hart en nieren, maakte zij vele verjaardagen, familiereünies, dates, bedrijfsborrels, voetbalteam-uitjes en andere memorabele momenten compleet. Hun motto ‘samen delen = genieten’ gecombineerd met Carola’s aanstekende persoonlijkheid en haar liefde voor mensen en gezelligheid speelden hierin een onmisbare rol.

Lekker eten en drinken in goed gezelschap vormde ook buiten het werk haar leven. En daar was niet heel veel meer voor nodig dan Barry, fijne vrienden, een goed glas wijn en kaas, hoe scherper, hoe beter. Voor een paar nieuwe schoenen had Carola niet zoveel geld over, maar een vermogen uitgeven in haar favoriete kaaswinkeltje in Malaga ging haar gemakkelijk af.

Na een jeugd in Nijmegen kwam Carola in 2006 naar Spanje. Ze leerde Spaans in Salamanca en kon aan het werk in het toeristenoord Matalascañas aan de Atlantische kust van Andalusië. Daar had ze het niet naar haar zin en via via kon ze aan de slag in de bediening bij restaurant La Rubia in Benalmádena aan de Costa del Sol, waar ook Barry werkte. Gedurende een klein jaar maakte ze nog een uitstap naar een commerciële functie bij het Nederlandse tijdschrift Temperament. Daar ontdekte ze dat haar hart toch meer bij de horeca lag.

Terug in La Rubia sloeg de vonk tussen Carola en Barry definitief over. Niet lang daarna kregen ze de mogelijkheid een restaurant in Fuengirola te runnen. Daar ontdekten ze de kracht van de combinatie met Barry als chef en Carola als gastvrouw. De kiem voor hun eigen zaak was gelegd en in mei 2010 was het zover. Samen wisten ze met hard werken, liefde voor goed en lekker eten en een groot hart voor hun gasten Gastrobar Florin tot volle bloei te brengen.

Toen werd Carola ziek. Na een jaar van vervelende en voortslepende klachten werd ze gediagnosticeerd met een ernstige vorm van de ziekte amyloïdose. Daarbij vormt het lichaam afwijkende eiwitten, die zich stapelen in weefsels en organen en zo schade veroorzaken. Carola’s situatie was ernstig. Toch bleef ze positief, moedig en geloven in een goed resultaat van haar behandeling. Tot groot verdriet van velen beschikte het lot anders en hebben wij vandaag afscheid van Carola genomen.

Gastrobar Florin blijft en zal weer opengaan. Wanneer, daarover zal worden gecommuniceerd via Facebook.

Noot van de redactie/Else Beekman

Een In memoriam op inspanje.nl is ongebruikelijk. Omdat Carola een dierbare vriendin was en door de impact van haar plotselinge overlijden op de hechte Nederlandse gemeenschap in La Carihuela, vormt dit bericht een uitzondering. Ik wens Barry, Carola’s ouders, broer, schoonouders en andere naasten alle moed en kracht om met het verdriet en de grote leegte die zij achterlaat om te kunnen gaan.

Dit vind je misschien ook leuk