Levenloze lichaam pasgeboren baby gevonden langs weg in Granada

door admin
Levenloze lichaam pasgeboren baby gevonden langs weg in Granada

Op vrijdag werd rond 11.00 uur de 112-hulpdiensten van Andalusië ingeschakeld toen een voorbijganger een pasgeboren baby vond. De baby lag gewikkeld in dekens en half verscholen langs de kant van de weg aan de Camino de la Barrera in de wijk El Fargue, gelegen in het noordoosten van Granada. Het coördinatiecentrum schakelde vervolgens de Policia Nacional in en riep ambulancediensten op. Bij aankomst bleek al snel dat het medisch team weinig meer kon betekenen voor de baby.

Baby blijkt jongetje van slechts enkele dagen oud

De Spaanse nieuwssite Efe.com schrijft op zaterdag dat uit de eerste onderzoeken geen sporen van geweld zichtbaar zijn op het lichaam van de baby. Het regionaal forensisch centrum verricht nog altijd onderzoek op het lichaam van de pasgeborene en kan nog geen uitspraken doen over de doodsoorzaak. Wel maakte de politie bekend dat het gaat om een jongetje van nog maar enkele dagen oud. Naast het vaststellen van de doodsoorzaak, probeert het forensisch team DNA-materiaal te verzamelen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurd is en waar de baby vandaan komt.

Voorval vlak na vondst baby in sporttas Barcelona

De vondst van deze baby was nog geen drie dagen nadat in Barcelona een baby van enkele maanden oud op straat in een sporttas werd gevonden. Inmiddels heeft de Catalaanse politie laten weten dat deze baby afgelopen donderdag uit het ziekenhuis is ontslagen toen duidelijk werd dat zijn gezondheid stabiel genoeg is.

De baby is sindsdien ondergebracht in een tijdelijk opvanggezin totdat er meer duidelijkheid komt vanuit het politieonderzoek. Hoewel beide voorvallen op elkaar lijken, is er vooralsnog geen aanleiding dat deze twee gebeurtenissen met elkaar verband houden.

Dit vind je misschien ook leuk