Lichte zeebeving voor de kust van Benidorm

door admin
Lichte zeebeving voor de kust van Benidorm

Het seismische fenomeen bereikte een magnitude van 1,7 op de schaal van Richter. Dit is de 68e aardbeving die dit jaar in de provincie Alicante is geregistreerd, wat 24 aardbevingen meer is dan in dezelfde periode van 2022.

Het is de eerste aardbeving van dit jaar aan de kust van de Marina Baixa. Ter vergelijking: in 2022 was er slechts één aardbeving, die op 6 augustus plaatsvond voor de kust van La Vila Joiosa met een magnitude van 1,5.

Risico op verstoring van de getijden

Ondanks de lichte schok in Benidorm heeft de zeebeving niet geleid tot enige tragedie. Een van de voornaamste zorgen bij seismische activiteit in kustgebieden is echter het risico op nabevingen of verstoring van de getijden, wat kan leiden tot een potentieel ernstigere tsunami.

Deskundigen bestuderen momenteel het gebied om de oorzaak van de aardbeving te achterhalen en te beoordelen of er de komende dagen nabevingen te verwachten zijn. Er is nog geen waarschuwing gegeven aan de lokale bevolking gezien de geringe ernst van de situatie, maar verschillende teams zijn wel geïnformeerd om voorbereid te zijn op eventuele onvoorziene gebeurtenissen.

Dit vind je misschien ook leuk