Line-up van Primavera Sound 2023 bekend

door admin
Line-up van Primavera Sound 2023 bekend

Ook Pet Shop Boys of Tokischa zijn enkele van de sterke namen van de volgende editie van Primavera Sound, die dit jaar als nieuwigheid wordt gehouden in Barcelona (El Parc del Fòrum, van 1 tot 3 juni) en ook in Madrid (Arganda del Rey City of Rock, van 8 tot 10 juni).

Primavera a la Ciutat

Er zullen in totaal meer dan 200 optredens zijn voor elke locatie, inclusief zowel welkomst- als sluitingsdagen. Daarbij komt nog het programma van Primavera a la Ciutat, het stadsfestival dat door de week enkele van de moderne geluiden naar verschillende ruimtes, zaaltjes en concertpodia zal brengen in beide steden. 

De twee steden delen de rekening.

“Punk en k-pop, reggaeton en metal, techno en salsa zullen naast elkaar bestaan ​​in een samenkomst om muziek in al zijn verschijningsvormen te vieren door middel van geweldige referenties, langverwachte returns, gloednieuwe onthullingen en levende legendes”, somt de organisatie op.

Rosalía keert na haar tour dit jaar terug met het album Motomami. Kendrick Lamar, toch wel de belangrijkste rapper van het moment, komt zijn nieuwe show presenteren. Let bovendien op de popklassiekers als Depeche Mode, Blur of Pet Shop Boys, die nog steeds veel te zeggen hebben.

De kleinere namen zijn, zoals altijd, erg belangrijk op Primavera Sound festival. Veteranen Shellac of Bad Religion; gevestigde (en verwachte) vrouwenstemmen zoals Halsey, FKA Twigs of St. Vincent; de fusie van twee legendes, John Cale en Laurie Anderson; of opkomende sterren Arlo Parks of Villano Antillano.

Welkomstoptredens

De welkomstdagen worden gehouden op 31 mei in het Parc del Fòrum in Barcelona en op 7 juni in de Cívitas Metropolitano in Madrid. De toegang is volledig gratis tot de volledige capaciteit is bereikt. Het wordt een groot feest met een gratis optreden van bands als Pet SHop Boys of Jake Bugg. 

Eindfeesten

Elk festival heeft ook zijn eigen eindefeest. Op zondag 4 juni en zondag 11 juni, wederom in respectievelijk het Parc del Fòrum en de Cívitas Metropolitano, beleven Barcelona en Madrid optredens van Vitalic, Diplo en Ben Böhmer.

Kaartverkoop start op 1 december

Tickets voor Primavera Sound Barcelona 2023 en Primavera Sound Madrid 2023 in al hun modaliteiten zijn te koop vanaf donderdag 1 december om 12.00 uur via Dice.fm. Een enkel abonnement kost € 325 (+ distributiekosten), een dagkaart kost € 125 (+ distributiekosten) en een dubbel abonnement (Primavera Sound Barcelona + Primavera Sound Madrid) kost € 520. € (+ distributiekosten). Passen en VIP-dagkaarten en termijnpassen voor beide festivals zijn ook verkrijgbaar bij Dice.

Dit vind je misschien ook leuk