Lloret de Mar zet in op House of the Dragon thematour

door admin
Lloret de Mar zet in op House of the Dragon thematour

De gemeente Lloret de Mar zal vanaf 7 juli de eerste tours ter wereld organiseren die zich richten op House of the Dragon, genaamd “The Gardens of the Dragon”. De prachtige tuinen van Santa Clotilde dienden als decor voor verschillende scènes uit het eerste seizoen van de serie. Hieronder de gesprekken tussen koning Viserys met Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen, en tussen de koning en de jonge Laena Velaryon.

Romantische Renaissance-tuinen op een klif

De tours vinden plaats op vier vrijdagen in juli, namelijk op 7, 14, 21 en 28, om 18.30 uur. Tijdens de tour wordt deze prachtige locatie in Catalaanse modernistische stijl bezocht, geïnspireerd op de romantische Italiaanse Renaissance-tuinen, gelegen op een klif met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en een overwegend mediterrane vegetatie.

Geheime feiten over de productie onthuld

Natuurlijk zal het bezoek gericht zijn op de opnames van House of the Dragon, waarbij geheimen en interessante feiten over de productie worden onthuld, met animatie van Amargura Cultura en details worden onthuld over het verblijf van de acteurs van de serie, die verbleven in het beroemde lokale hotel en spa Casa Coco.

Andere opnamelocaties in de buurt

Lloret de Mar ligt in de provincie Girona. Het is niet ver verwijderd van Canet de Mar, waar het kasteel van Santa Florentina diende als Castle Black in het zesde seizoen van Game of Thrones. En zoals jullie al weten, werden er in de stad Girona ook iconische scènes opgenomen die Desembarco del Rey, Braavos en Oldtown vertegenwoordigden in het zesde seizoen van de serie. Het is een perfect plan voor fans van de wereld van Westeros om in hetzelfde weekend deze drie nabijgelegen locaties te bezoeken.

Lees ook: Deze Spaanse locaties zijn gespot in prequel hitserie Game of Thrones

Je kunt nu je tickets kopen voor de tours op de officiële website. Met een prijs van 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor jongerenn, studenten, gehandicapten en grote gezinnen en gratis voor kinderen tot 12 jaar zijn ze ook betaalbaar.

House of the Dragon

“House of Dragon” is een televisieserie die een prequel is op de populaire HBO-serie “Game of Thrones”. Het verhaal speelt zich af in de fictieve wereld van Westeros, en richt zich op gebeurtenissen die plaatsvonden ongeveer 300 jaar vóór de gebeurtenissen van “Game of Thrones”.

De serie is gebaseerd op het boek “Fire & Blood” van George R.R. Martin, dat fungeert als een geschiedenisboek van het Huis Targaryen, een van de belangrijkste adellijke families in de “Game of Thrones”-wereld. “House of Dragon” zal de opkomst van het Huis Targaryen volgen en zich concentreren op de gebeurtenissen die leiden tot de legendarische Targaryen-burgeroorlog, bekend als de “Dans der Draken”.

De productie van de serie is in handen van HBO, in samenwerking met auteur George R.R. Martin en scenarioschrijvers Ryan Condal en Miguel Sapochnik. Miguel Sapochnik, die bekendheid verwierf door het regisseren van enkele van de meest iconische afleveringen van “Game of Thrones”, zal ook dienen als showrunner voor “House of Dragon”.

De serie belooft een mix te worden van politieke intriges, drakengevechten en epische veldslagen, die kenmerkend zijn voor de wereld van “Game of Thrones”. Fans kunnen dus uitkijken naar een visueel spectaculaire en meeslepende ervaring.

Dit vind je misschien ook leuk