Luchthaven in Spaanse Teruel nu vierde van Spanje

door admin
Luchthaven in Spaanse Teruel nu vierde van Spanje

Na de recente uitbreiding van 350 hectare naar 550 hectare is het vliegveld nu na Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca de grootste van het land. Het vliegveldvan Teruel is gericht op het parkeren, conserveren en recyclen van vliegtuigen, maar ook op luchtvaart- en ruimteonderzoek.De luchthaven van Teruel, die in 2023 zijn eerste decennium van exploitatie zal vieren, is al de vierde grootste in Spanje, alleen achter Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca. In minder dan 10 jaar is het luchthavenplatform van Teruel, gericht op het parkeren, conserveren en recyclen van vliegtuigen, maar ook op luchtvaart- en ruimteonderzoek.

Meer parkeerruimte voor vliegtuigen

Door de uitbreiding, die werd uitgevoerd om in te spelen op de exponentiële groei van de activiteit van de luchthaven, is het aantal parkeerplaatsen voor vliegtuigen verdrievoudigd, van 132 tot meer dan 370. Daarnaast zijn er nieuwe ruimtes gecreëerd om de implementatie van aan deze industrie gekoppelde bedrijven te vergemakkelijken.

Op korte en middellange termijn zullen de onderhoudsactiviteiten van vliegtuigen worden uitgebreid met schilderen. Er zullen fabriekshallen worden gebouwd om dronetechnologie te ontwikkelen, het baanbrekende bedrijf PLD Space te ondersteunen – fabrikant van de eerste raket die in Spanje is ontworpen – en nieuwe bedrijfstakken te lanceren, zoals die met betrekking tot luchtwerk in de stratosfeer.

Succes vanwege de industriële activiteit

De minister van Territoriale Structuur, Mobiliteit en Huisvesting van de Aragonese regering en voorzitter van het consortium dat de luchthaven beheert, José Luis Soro, schrijft het succes toe aan het feit dat het ontwikkelingsmodel – industriële activiteit – verschilt van dat van andere luchthavens. En hij is optimistisch over de toekomst. “We hebben laten zien dat we serieus werken en dat heeft ons in staat gesteld om internationaal voet aan de grond te krijgen in de sector”, zegt hij.

De luchthaven verwacht in 2022 1.200 operaties – landingen en starts – te bereiken, het dubbele van het aantal geregistreerde in 2021, toen de covidpandemie het luchtverkeer bleef vertragen. Sinds het zijn startbaan in 2013 opende, heeft het 20.000 operaties voltooid en 40.000 kaarten uitgegeven voor mensen om toegang te krijgen tot het luchtruim van zijn faciliteiten.

Het ontwerp van het project voor de bouw van een hangar en een hal voor zeppelins is aanbesteed. Verder vordert de bouw van een hangar met een capaciteit voor twee A-380’s, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, in een goed tempo. Het project ter voorbereiding van een nieuw industriegebied wordt binnenkort in gebruik genomen. Naar verwachting verdubbelen de 350 directe en 500 indirecte banen die er nu zijn in drie jaar tijd.

Hoofdkantoor van Spaans ruimteagentschap

Voor de directeur van de luchthaven, Alejandro Ibrahim, zou de implementatie van het hoofdkantoor van het Spaanse ruimteagentschap, 15 jaar na de start van de bouw van de luchthaven, “een boost en nationale erkenning zijn van de sterke groei van de lucht- en ruimtevaartsector in Teruel “

Dit vind je misschien ook leuk