Luis Rubiales moet uit de buurt van Jenni Hermoso blijven

door admin
Luis Rubiales moet uit de buurt van Jenni Hermoso blijven

Een rechter in Spanje heeft de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF), Luis Rubiales, verboden om binnen 200 meter van voetbalster Jenni Hermoso te komen.

Dit gebeurt in het kader van een lopend onderzoek naar een ongewenste kus die hij haar gaf tijdens de wereldbekerfinale. De maatregelen zijn een gedeeltelijke inwilliging van het verzoek van het Openbaar Ministerie en de particuliere aanklacht van Hermoso. Rubiales wordt onderzocht op verdenking van seksuele agressie en intimidatie. Oorspronkelijk had het OM gevraagd om een straatverbod van 500 meter, maar de rechter heeft dit ingekort.

Geen verdere sancties

Hoewel het OM ook had verzocht dat Rubiales elke twee weken bij de rechtbank zou moeten verschijnen, is dit afgewezen door de rechter. Ook de aanvraag voor een voorlopig beslag op zijn goederen, ingediend door Hermoso’s advocaat, is afgewezen.

Nationale en internationale verontwaardiging

De kus, waarbij Rubiales het hoofd van Hermoso met beide handen vastgreep, veroorzaakte een golf van nationale en internationale verontwaardiging. Dit gebeurde bijna een maand na de wereldkampioenschapoverwinning van het vrouwenteam in Sydney.

Rubiales verdedigt zich

Rubiales beweert dat de kus wederzijds was. Hij ontkent elke vorm van dwang of intimidatie naar Hermoso of haar omgeving om het incident te rechtvaardigen. De verdediging duurde slechts een uur en omvatte vragen van alle betrokken partijen.

De advocaat van de wereldkampioene, Carla Vall, benadrukte opnieuw dat de kus niet wederzijds was. “Iedereen heeft de beelden gezien. De hele natie zag ze. En we kunnen met zekerheid zeggen dat er absoluut geen toestemming was van de kant van Jenni Hermoso,” aldus Vall.

Emotionele impact

Vall voegde eraan toe dat Hermoso emotioneel getroffen is door het incident. “Dit vernederende incident heeft een schaduw geworpen over een sportieve mijlpaal, een grote overwinning,” zei ze.

Rubiales kwam 45 minuten voor zijn geplande tijd aan bij de nationale rechtbank, begeleid door zijn advocaat Olga Tubau. De zaak heeft brede nationale en internationale media-aandacht gekregen. Bij aankomst en vertrek van de rechtbank maakte Rubiales geen verdere opmerkingen. De media was in groten getale aanwezig, wat de omvang van de publieke belangstelling voor deze zaak onderstreept.

Lees ook: Spaanse voetbalvrouwen weigeren te verschijnen bij volgende selectieronde

Dit vind je misschien ook leuk