Malaga erg aantrekkelijk voor jonge Noord-Europese digitale nomaden

door admin
Malaga erg aantrekkelijk voor jonge Noord-Europese digitale nomaden

Volgens de twee grootste Spaanse huizenbouwers Aedas Homes en Neinor Homes SA komt dat omdat de levensstijl en werkgewoonten na de coronapandemie ingrijpend zijn veranderd. Dat schrijft de internationale nieuwsdienst Reuters.

Volgens Aedas Homes is de verkoop aan buitenlanders aan de Costa del Sol vorig jaar verdubbeld. In 2021 ging het nog om 124 verkochte eenheden en een jaar later waren dat er 248. Neinor Homes SA zegt dat ongeveer 40% van de jonge mensen die langetermijnhuur in de stad aangaan buitenlands waren. Dat is sinds het bedrijf in 2020 een verhuurdivisie heeft opgericht.

Vastgoedaankopen door buitenlanders zijn in de eerste helft van 2022 in de regio Andalusië, waaronder Malaga, met 62% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Statistische Informatie van Notarissen.

Volgens het gemeentebestuur van Malaga is een platform om zogenaamde digitale nomaden te helpen (www.malagaworkbay.com) eind 2022 al door meer dan 160.000 bezoekers bezocht. De website werd in februari 2021 gelanceerd, maar lijkt al maanden niet meer te zijn geactualiseerd. 

Miljoenen werknemers werden tijdens de lockdowns om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan gedwongen om thuis te werken. Veel bedrijven hebben toegestaan dat de verschuiving permanent wordt. Werknemers ontdekken steeds meer dat ze nu overal kunnen werken. Waarom dan niet in een beter klimaat met meer licht en waar de zon vaker schijnt?

David Martinez, CEO van Aedas, zegt een piek te hebben gezien van de verkoop van huizen aan mensen uit Polen en Tsjechië, landen die de oorlog in Oekraïne van nabij voelden. Ook aan Belgen, Fransen en Scandinaviërs werden veel woningen verkocht. 

Dit vind je misschien ook leuk