Malaga start dit weekend met een lichtspektakel verzorgd door drones

door admin
Malaga start dit weekend met een lichtspektakel verzorgd door drones

Met een nieuwe droneshow hoopt de gemeente Malaga deze feestdagen nog meer mensen naar de stad te trekken. Al enkele jaren trekt de spectaculaire kerstverlichting in combinatie met een muziekshow tienduizenden belangstellenden naar de stad.

Dit weekend wordt daar een droneshow aan toegevoegd. Deze lichtshow is vanaf zaterdag te zien rond de haven: Palmeral de las Sorpresas, Plaza de la Marina, Muelle Uno en vanaf de berg waar het Gibralfaro kasteel staat.

De stad heeft al de inhuldiging van de verlichting van Calle Larios en omliggende straten (dit jaar met enorme hemelse engelen als leidend thema) achter de rug. Ook is de première van de ‘videomapping’ op de zuidgevel van de kathedraal al te zien en is de botanische tuin Finca La Concepción sprookjesachtig verlicht.

Bekijk ook: Kerstverlichting Málaga 2022: alles over de kerstversiering in de stad

Dit weekend zijn de drones aan de beurt. Op zaterdag 3 december vindt om 20.00 uur de eerste show plaats. Het moet een van de vele hoogtepunten van de kersperiode in de Zuid-Spaanse stad worden. Met een gelijktijdig optreden tonen 120 drones verschillende kerstbeelden. De show wordt herhaald op 4, 5, 6, 7 en 23 december om 20:00 uur. Op vrijdag 9 december is er ook een speciale show om 20.30 uur. 

Het is niet de eerste keer dat drones de nachtelijke lucht in Malaga versieren. Tijdens de openingsavond van de Feria van Malaga en in aanloop naar de vuurwerkshow waarmee de week van feest werd geopend, zorgden 240 drones al voor de ‘Umiles – Drone light show’. Een lichtshow waarbij drones onder leiding van specialisten lichtfiguren in de lucht van Malaga tekenden. Aan de besturing waren twee piloten, een technisch manager, drie waarnemers, een operations coördinator en de maker van de choreografie. Het succes was zo groot dat ze deze kerst voor de herhaling aan. 

Nieuwe lichtschema’s

De lichtshows rond de kerstverlichting in de Calle Larios vinden dit jaar dagelijks, behalve op 24 en 31 december, plaats om 19.00 uur, 20.30 uur en 22.00 uur. De ‘videomapping’ aan de zuidkant van de kathedraal wordt getoond van 27 november tot 4 januari om 19.00 uur, 20.30 uur en 22.00 uur. Deze projectie duurt ongeveer 10 minuten. 

Dit vind je misschien ook leuk