Marbella Vierdaagse gaat dit jaar wel door

door admin
Marbella Vierdaagse gaat dit jaar wel door

Wandelaars uit de hele wereld komen al sinds 2011 in oktober naar de Costa del Sol om mee te doen aan Marbella 4Days Walking. Dat eerste jaar vonden velen het nog en zeer gewaagd idee om een vierdaagse in Marbella te organiseren.

Inmiddels is het evenement zo bekend dat er nu al mensen zijn die zich aanmelden voor 2022. Alleen vorig jaar kon het internationale evenement niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Net als elk jaar wordt er ook voor de komende editie weer iets nieuws bedacht om de kwaliteit van het evenement en de activiteiten er omheen uit te breiden. Dit jaar zijn er een routes van 10, 20 en 30 km.

‘De sfeer is fantastisch’

Initiatiefnemer Hans Wohl en zijn vrouw Clarie Wohl-Morks genieten elk jaar weer volop van het evenement. “Het is een jaar lang hard werken maar als de eerste lopers hun startbewijzen op komen halen en je ziet hoeveel zin ze er in hebben, krijgen we altijd weer het gevoel dat al het werk zeker de moeite waard is. De sfeer is fantastisch”, aldus Hans. Er zijn dit jaar kleine wijzigingen in de routes zodat wandelaars hier en daar iets anders zien en vanwege de veiligheid.

Vanwege de Covid-19 epidemie kon er in 2020 niet gelopen worden maar het ziet er nu naar uit dat aanstaande oktober 2021 gewoon gewandeld kan worden. De gemeente Marbella heeft al groen licht gegeven. 

Gaat u de uitdaging aan?

Behalve dat er elke dag een andere route is van 10, 20 en 30 kilometer bestaat de vierdaagse niet alleen uit wandelen. Op het start- en finishplein op Plaza del Mar aan de boulevard van Marbella begint de dag met muziek om de lopers alvast in de stemming te krijgen. Bij terugkomst kan er genoten worden van de muziek van de Swing Dixieland band, DJ en optredens.

Deelnemers kunnen zelf kiezen hoeveel dagen ze meelopen en inschrijven voor de Marbella 4 Days Walking kan nog tot 5 oktober via de website. Daarna vanaf woensdag 6 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur en dagelijks voor de start in de administratietent.

Kijk voor meer informatie op www.marbella4dayswalking.com 

Dit vind je misschien ook leuk