Markten in Alicante lanceren duurzaamheidsinitiatief

door admin
Markten in Alicante lanceren duurzaamheidsinitiatief

De campagne, die vrijdag van start is gegaan, omvat de distributie van meer dan 5.000 herbruikbare, isolerende tassen aan klanten die aankopen doen bij de diverse kraampjes. Het motto van de campagne is: ‘Houd de versheid van je boodschappen en je leven in stand’. De actie maakt deel uit van een reeks initiatieven om de duurzaamheid van de agrovoedingsbedrijven te verhogen, volgens een verklaring van de gemeente Alicante.

Lidia López, wethouder van Markten, benadrukte het belang van de campagne tijdens een bezoek aan de Centrale Markt in de stad. “Het gebruik van deze recycleerbare tassen maakt ons beter in termen van consumptie en draagt bij aan de bescherming van ons milieu en onze planeet,” zei ze.

Paco Alemañ, voorzitter van de Gemeentelijke Markten van Alicante, merkte op dat er al een afname is in het gebruik van plastic tassen. “We zijn erin geslaagd om het bewustzijn onder de burgers te vergroten, en daarom zullen we deze campagnes blijven voeren,” voegde hij eraan toe.

Deze campagne is een gezamenlijk initiatief van de vereniging van Gemeentelijke Markten, de gemeente Alicante, enkele regionale ministeries, de Federatie van Handel en KMO’s van de provincie Alicante (Facpyme) en de Confederatie van Handelaren van de Valenciaanse Gemeenschap (Confecomerç CV).

Investeren in modernisering

Naast duurzaamheidsinitiatieven heeft de gemeente Alicante aanzienlijk geïnvesteerd in het moderniseren van de markten, met een integraal plan van drie miljoen euro. Dit omvat de uitrol van de ‘Bono Comercio’ om aankopen te stimuleren, de implementatie van technologische systemen en online verkoop.

“We zijn erin geslaagd de markten te revitaliseren, te moderniseren en te reactiveren,” aldus López. Verder zijn er plannen om binnenkort een technologisch systeem te implementeren voor digitale bewegwijzering. Dit zal dienen om real-time gegevens te verzamelen die kunnen helpen bij het verbeteren van het beheer en het informeren van gebruikers in

Lees ook: Biopools als nieuwe trend in Spanje: ecologisch en duurzaam zwemmen

Dit vind je misschien ook leuk