Met 189 km per uur door een idyllisch Spaans berglandschap zoeven?

door admin
Met 189 km per uur door een idyllisch Spaans berglandschap zoeven?

Zo kom je het dichtst in de buurt van vliegen zonder een vliegticket te boeken. Je zoeft door een landschap zonder het oorverdovende geluid van een motor. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben. Terwijl je aan een kabel hangt, neemt de snelheid toe.

De plaats waar je op deze tokkelbaan kan stappen, kan niet idyllischer zijn. Hij ligt vlakbij de stad Fiscal in de Pyreneeën van de provincie Huesca. Midden in het prachtige landschap van het nationale park Ordesa y Monte Perdido. Aan dit park heeft de zipline zijn naam ontleend: Tirolina Ordesa Pirineo. 

Complete ervaring

Je krijgt een complete ervaring inclusief een begeleide 4×4-rit naar het uitkijkpunt van de Pyreneeën en Ordesa. Deze trip eindigt met de onvergetelijke ‘vliegervaring’ op de snelste tokkelbaan ter wereld en de op één na langste in Europa.

Vanaf 400 meter hoogte

Eenmaal boven aan de tokkelbaan strekt de kabel zich vanaf een indrukwekkende hoogte van 400 meter voor je uit door de vallei in een rechte lijn twee kilometer. De website zelf stelt dat je je de hoogte moet voorstellen zoals het Empire State Building in New York.

Naarmate je dichter bij het eindpunt komt, neemt je snelheid geleidelijk af totdat je met je voeten bijna de boomtoppen aan het einde van de route raakt. Het gemiddelde stijgingspercentage is 20 procent. Vanaf zo’n hoogte heb je – mits je je rustig genoeg voelt om om je heen te kunnen kijken – een prachtig vogelperspectief op het omringende landschap. 

Bekijk ook: Langste tokkelbaan van Andalusië binnenkort open

Door het ontwerp van de bovenleiding en het kabelverankeringssysteem kan elke persoon kiezen hoe hij aankomt in het remstation: zittend of liggend. Rekening houdend met alle bestaande tokkelbanen in Europa is dit de meest complete als je kijkt naar de uitzichten, het hoogteverschil, de snelheid en de afstand.

De snelste zipline ter wereld

In juni 2021 is zelfs officieel vastgelegd dat de Ordesa Pirineos Zip Line de snelste ter wereld. Deze is als zodanig geregistreerd door de Official World Record Company in de Zipline World Records. De bereikte snelheid was 189 kilometer per uur. De tester was de professionele parachutespringer Rafa García die speciaal voor de gelegenheid een pak aan had getrokken met minimale luchtweerstand. Op die manier wist hij het vorige record van een Italiaanse zipline dat stond op 172 kilometer per uur met ruim 15 kilometer te overtreffen.

Dit vind je misschien ook leuk