Met 637 jaar is dit de oudste kroeg van Spanje

door admin
Met 637 jaar is dit de oudste kroeg van Spanje

De voormalige herberg op een historische locatie wordt volgens Infobae geroemd als de meest traditionele bar van Spanje. Ver weg van moderne concepten en hippe drankjes. Het gaat om de Antigua Taberna de las Escobas. De naam verraadt al iets van zijn geschiedenis, iets wat deze plek letterlijk ademt.

Al 637 jaar lang hebben beroemdheden zoals schrijver Miguel de Cervantes, dichter Lope de Vega en de Britse revolutionair en romanticus Lord Byron aan de bar en aan de tafels van deze taberna gezeten. Een plaquette in het etablissement herinnert aan hun bezoek.

Vanaf het allereerste begin heeft deze oudste herberg van Spanje haar unieke karakter de boventoon laten voeren. Mede dankzij de uitstekende locatie op nummer 62 van de straat Álvarez Quintero, pal naast de Giralda (de klokketoren van de kathedraal van Sevilla), was deze plek vroeger een bruisende marktplaats. Daarom maakten vele beroemdheden uit het verleden hier hun opwachting en kon de bar uitgroeien tot de beroemdste van de stad. 

De naam ‘de las Escobas’ verwijst naar een oude ambachtsman die wijn schonk en tevens bezems (escobas) maakte die aan het plafond hingen. Tot op de dag van vandaag hebben deze bezems nog steeds een prominente plek in de zaak. 

Wat kun je er eten?

De oudste bar in de Spaanse gastronomie, erkend door de Federación de Restaurantes, laat bovenal de culinaire invloeden van de regio in haar gerechten tot uiting komen. De Andalusische en mediterrane keuken staan centraal. Belangrijke gerechten op het menu zijn gazpacho, gefrituurde vis en smaakvolle stoofschotels.

Lees ook: Genieten van overheerlijke Spaanse tapas

Uiteraard vormen Andalusische tapas een essentieel onderdeel van het culinaire aanbod. Zowel koude als warme tapas worden geserveerd, variërend van de klassieke Russische salade van Las Escobas tot salmorejo, patatas bravas en gambas in zwarte tempura.

Wat betreft de hoofdgerechten is er een gevarieerde keuze. Gasten kunnen genieten van verschillende soorten paella en rijstgerechten, smullen van vlees zoals Iberisch varkensvlees of entrecote, en zich tegoed doen aan kwaliteitsvis zoals zwaardvis. Uiteraard mag ook de specialiteit van het huis niet ontbreken: een verrukkelijke mix van ansjovis, heek, gemarineerde vis, inktvis en andere zeevruchten, voor een prijs van ongeveer 15 euro.

Een gevarieerd menu dat zowel binnen als op het terras kan worden geproefd. Zelfs als je buiten zit, is het de moeite waard om binnen de oude architectuur, door de jaren heen met zorg gerenoveerd, te bewonderen. 

Dit vind je misschien ook leuk