Mini-tornado zaait verwoesting in Torremolinos

door admin
Mini-tornado zaait verwoesting in Torremolinos

Om zes uur schrokken inwoners op door harde wind. De zeehoos raasde over de wateren en veroorzaakte flinke materiële schade. Vooral de ligbedden van de chiringuito Casa Paco in de wijk El Bajondillo raakten beschadigd. 

Lokale ondernemers reageren

“Alles gebeurde erg snel,” zegt Manuel Villafaina, voorzitter van de lokale strandondernemers. “Gelukkig bleef de schade deze keer beperkt tot een specifiek gebied.”

Opruimactie in volle gang

Vanmorgen begon de reparatie al. Foto’s tonen opgestapelde ligbedden, omgevallen parasols en een verwoeste tent voor gehandicapte badgasten. Gemeentewerkers hebben het getroffen gebied inmiddels weer op orde gebracht.

Bestuurders op de been

Miguel Domínguez en Francisco Cerdán, lokale ambtenaren, coördineerden de schoonmaak. Burgemeester Margarita del Cid riep op Twitter op tot kalmte en benadrukte dat er alleen materiële schade is.

Eerste regens na 73 dagen

Hoewel Torremolinos droog bleef, viel er in Málaga na een droogte van 73 dagen eindelijk regen. In de regio Axarquia, het meest door de droogte geteisterd tot nu toe, heeft het het meeste geregend. Met op enkele punten tussen de 8 en 25 liter per vierkante meter. Ook is er aan de kust van Torrox een zeehoos geregistreerd. Deze heeft geen materiële schade veroorzaakt.

Uit de gegevens van het algemeen directoraat Waterinfrastructuur van de Junta de Andalucía blijkt dat er respectievelijk 13,4 liter is opgevangen in Benamargosa en 11 en 9,3 liter in de stuwmeren Limonero en Viñuela. Verder is er in Alcaucín tot nu toe bijna 17 liter geregistreerd. Voor later vandaag blijft de regenvoorspelling staan, met geel alert voor mogelijke stormen.

Dit vind je misschien ook leuk