Nederlandse die marihuanaplantage achter muur verborg opgepakt in Spanje

door admin
Nederlandse die marihuanaplantage achter muur verborg opgepakt in Spanje

Bij de politieactie werden 336 planten en 1,5 kilo wiettoppen in beslag genomen. De vrouw is gearresteerd voor het vermeende plegen van een misdrijf tegen de volksgezondheid. Dat heeft La Opinion de Murcia gemeld. Volgens de Telegraaf heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nog geen hulpverzoek om consulaire bijstand te hebben ontvangen. „Als dat later het geval is, zullen we die alsnog verlenen”.

Uit onderzoek – opgestart na tips over illegale handel – bleek dat de woning een loods had op hetzelfde terein dat was omgebouwd tot een timmerwerkplaats. Hierin stond een verplaatsbare ‘valse muur’ die moest worden ontgrendeld om erachter te komen wat de ware functie ervan was. De muur verborg de toegang tot een in drie kamers verdeelde ruimte met een geavanceerd verlichtings- en koelsysteem. Hier vond de kweek van de marihuanaplanten plaats. 

Tijdens de politieactie werd 1,5 kilo marihuanaknoppen in beslag genomen die al waren gesneden, gedroogd en klaargemaakt voor distributie op de illegale markt; 336 marihuanaplanten; 45 LED-spots; drie airconditioningmachines; drie apparaten voor het afzuigen van koolstoflucht; en acht ventilatoren. De Nederlandse zit vast in afwachting van haar proces. 

Dit vind je misschien ook leuk